Engelli maaşları ne kadar olacak?

Engelli maaşı 2023 yılı için netlik kazandı. Asgari ücretin 11 bin 402 TL olarak açıklanmasıyla birlikte engelli maaşı için de oran arttırılmış oldu. Peki engelli maaşları ne kadar? Konuyla ilgili merak edilenler Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haber Detaylarında…

Engelli maaşları ne kadar olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol da katıldı. Toplantının ardından, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar basın mensuplarına açıklamada bulundu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun görüşmelerine devam edeceğini belirten Ağar, hafta içerisinde sonuca ulaşmak için tekrar bir araya geleceklerini bildirdi. Ağar, asgari ücretteki artışın alım gücü ve günün şartları dikkate alınarak yapılmasını istediklerini dile getirdi. Engelli maaşı üzerinde de 2023 yılı içerisinde ikinci kez artış gerçekleşecek.

Engelli maaşları ne kadar olucak?

Milyonlarca vatandaşı doğrudan veya dolaylı yoldan etkileyen asgari ücrette temmuz ara zammı belli oldu. 2023 yılının Ocak ayında yapılan zammın üzerine yüzde 34 daha yükseltilen asgari ücret net 11 bin 402 TL, brüt ise 13 bin 414 TL oldu. Engelli maaşı üzerinde de 2023 yılı içerisinde ikinci kez artış gerçekleşecek. Yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranı olanlar için ise bu rakam 3201 lira oldu.