Engelliler: 'Sokaklar çok soğuk'

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda bedensel engelli olarak ekmeğini kazanmaya çalışan Erdoğan Şimşek(40) ile Ayşe Özbir (50) geçim sıkıntısı yaşadıklarını bu yüzden buz gibi havada sokaklarda satış yaptıklarını belirterek 'Bizi insan sıfatında görmelerini istiyoruz' dediler.

Engelliler: 'Sokaklar çok soğuk'

Konu ile ilgili bilgiler paylaşan Şimşek, 2002 yılının Haziran ayında özel arabası ile geçirdiği trafik kazası sonucu sakat kaldığını belirterek, devletten aldığı maaş ile geçimini sürdüremediğini bu yüzden buz gibi sokaklarda satış yaptığını söyledi ve yetkililerden kamuda çalışabileceği bir iş talebinde bulundu. Şimşek ayrıca şu an kullandıkları arabaların çok kötü olduğunu, akülerinin sürekli bittiğini bu yüzden de oturdukları yerde mahkum kaldıklarını ifade ederek akülü araba konusunda kendilerine yardım edilmesini istedi.
 
Engelli Özbir ise, 14 yaşında ailevi sorunlar yüzünden kendi canına kıymak istediğini kaydederek, 1982 yılının Şubat ayında 2 katlı bir evin balkonundan intihar girişiminde bulunduğunu söyledi. Bu olaydan dolayı beli kırılan Özbir, zamanın tedavi sıkıntıları ve bakımsızlık nedeni ile sakat kaldığını ve yaptığı bir hata sonucu ömrünün sonuna kadar bu sıkıntıya mahkum kaldığını belirtti. 
 
Özbir 1984 yılında evlendiğini söyledi. 1986 1987 yılları arasında Adana doğum evinde bir kız çocuğu dünyaya getirdiğini ama çocuğundan hiçbir haber alamadığını paylaşarak, “Çocuğumun ne ölüsünü ne dirisini gördüm bir mezarı bile yok” dedi. Özbir, konunun zaman aşımına uğradığını ve bu konuda hiçbir yardım alamadığını sözlerine eklerken, kışın havaların çok soğuk olduğunu bu yüzden çalışmakta çok zorlandıklarını da bildirdi. Özbir açıklamalarının sonunda devletten özürlü ve bakım parası alamadığını dile getirerek kendilerine yardım edilmesini talep etti. Özbir: "Emekli olmak ve rahat bir hayat sürmek istiyorum" dedi. ÖZEL HABER: STAJYER KADİR YÜZÜGÜLDÜ