Epilepsi hastası Şengül Yılmaz, yıkılan evinde yaşam mücadelesi veriyor

Kayseri Yavuzlar Mahallesi Yaylım Sokak'ta bir kısmı yıkılan ve diğer kısımları da yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan evinde tek başına yaşam mücadelesi veren epilepsi hastası Şengül Yılmaz hayırseverler ve yetkililerden yardım bekliyor.

Epilepsi hastası Şengül Yılmaz, yıkılan evinde yaşam mücadelesi veriyor

Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren ve kendisinde epilepsi, kalp kapak yetmezliği ile şeker hastalığı bulunduğunu söyleyen Yılmaz, yalnız yaşadığı evinde defalarca hırsızların yağmasına uğradığını bildirerek, bir kısmı yıkılan, diğer kısımları da her an yıkılmak üzere bulunan suyu dahi bulunmayan evinde tek başına yaşam mücadelesi verdiğini dile getirerek hayırseverler ile yetkililerden yardım istediğini söyledi.   

"YÜZDE 54 ÖZÜRLÜ RAPORUM VAR"  

2013 yılından bu yana babası tarafından aldığı maaşının kesildiğini ve çok zor durumda olduğunu bildiren Yılmaz, yüzde 54 düzeyinde özürlü raporu olduğunu bildirerek, ayrıca epilepsi hastalığı, kalp kapağı yetmezliği ile şeker hastalığı da bulunduğunu, bu nedenlerle de çalışamadığını ifade etti. Kendisine yiyecek yardımı yapıldığını ancak, bundan daha öncelikli sıkıntısının barınma sorunu olduğunu dile getiren Yılmaz: "Bana sağolsunlar yiyecek, gıda yardımı yapıyorlar. Onlara da ihtiyacım var gerçi ama benim en büyük sorunum barınma. İşte bir ay önce evimin bir kısmı çöktü. Diğer kısımları da çökmek üzere. Suyum yok, telefonum da yok ne evimde ne kendimde. Çok zor şartlarda yaşıyorum. Bir yandan da güvenlik sorunu çekiyorum. Evime hırsızlar dadandı. Kapımın önündeki lambamı bile çaldılar. Lamba ya, lambadan ne istersin. Hayırseverlerden, yetkililerden yardım bekliyorum. İhtiyaç sahibiyim" dedi.   

“SSK VAR DİYE BAHANE EDİYORLAR” 

Bazıları benim babamdan dolayı SSK'lı olduğumu söyleyerek bunu bahane ediyorlar. Ama SSK'sı olup da muhtaç olan yok mu? Babamdan kalan maaşımı 2013 yılından beri alamıyorum. Kesildi. İşte benim halim bu. İhtiyaç sahibiyim, yalnızım ve hastayım. Bana yardım etsinler. Görüyorum hayvanlara bile ne kadar yardım ediliyor. Bana da yardım etsinler. Özellikle barınma sıkıntım var. Evim oturulacak gibi değil. Damı yıkılmak üzere, hırsızlara açık. Güvenli değil. Böyle bir ortamda hayatımı sürdüremiyorum" ifadelerinde bulundu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ