Erciyes Anadolu Holding'e Ait İki Şirket Daha İhaleye Çıktı

Erciyes Anadolu Holding bünyesindeki iki şirketin daha ihale süreci tamamlandı. TMSF tarafından yönetilen satış süreci, holdingin önemli varlıklarının el değiştirmesi açısından yakından takip ediliyor.

Erciyes Anadolu Holding'e Ait İki Şirket Daha İhaleye Çıktı

Kayseri merkezli Erciyes Anadolu Holding, 8 farklı sektörde faaliyet gösteren 30 şirketiyle Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alıyor. Şirketin satış süreci, hem ulusal hem de yerel düzeyde büyük bir ilgiyle izleniyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen satış işlemlerinde, holdingin iki önemli şirketi daha ihaleye çıkarıldı.

İhaleler Sonuçlandı

Son dönemde toplam 8 şirketini satışa sunan holding, 20 Ağustos'ta Betim Enerji Yatırım A.Ş.'nin, 21 Ağustos'ta ise Sibelres Enerji Üretim A.Ş.'nin ihalelerini gerçekleştirdi. 

TMSF tarafından yayımlanan ilanlara göre, Betim Enerji Yatırım A.Ş. için muhammen bedel 2 milyar 600 milyon TL, Sibelres Enerji Üretim A.Ş. için ise 2 milyar 700 milyon TL olarak belirlendi.

Her iki şirketin ihalesi tamamlanmış olmasına rağmen, TMSF ve Erciyes Anadolu Holding tarafından ihalelerle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Toplamda 9 Şirketin İhalesi Gerçekleştirildi

Diğer yandan, holdingin ihale süreci 5 Mart’ta Weavers ile başlamış, 8 Mart'ta Doqu Home, 12 Mart'ta Gümüşsuyu Halı ve 13 Mart'ta Vellteks Tekstil'in satış işlemleriyle devam etmişti. Bu şirketler arasında yalnızca Doqu Home için muhammen bedelin üzerinde bir teklif alınmış, diğer şirketler için uygun şartlar sağlanamamıştı.