Erciyes Anadolu Holding'e Ait Şirketlerin Satışında Dikkat Çeken Gelişme!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), yargılama süreci sonucunda müsadere kararı verilen ve mülkiyeti Hazine'ye geçen Erciyes Anadolu Holding'e bağlı bazı şirketlerin satış ihalelerinin sonuçları hakkında basın açıklaması yaptı.

Erciyes Anadolu Holding'e Ait Şirketlerin Satışında  Dikkat Çeken Gelişme!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), yargılama süreci sonucunda müsadere kararı verilen ve mülkiyeti Hazine’ye geçen Erciyes Anadolu Holding’e bağlı bazı şirketlerin satış ihalelerinin sonuçları hakkında 27 Ağustos 2024 tarihinde bir basın açıklaması yaptı. Şeffaflık ilkesine uygun olarak, ihalelerin duyuruları Resmî Gazete, TMSF’nin internet sitesi ve Türkiye'nin en yüksek tirajlı beş gazetesinden ikisinde yayımlandı.

13 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilen Bizim Menkul Değerler A.Ş. ihalesinde, şartnameye uygun teklif sunulmaması nedeniyle ihale sonlandırıldı. Benzer şekilde, 14 Ağustos 2024 tarihinde yapılan Muradiye Elektrik Üretim A.Ş. ihalesi de uygun teklif sunulmaması nedeniyle sona erdi.

En Yüksek Teklifi Kim Verdi?

16 Ağustos 2024'te gerçekleştirilen Gün Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ihalesinde ise, muhammen bedelin üzerinde en yüksek teklifi veren 3 yatırımcı için Rekabet Kurumu’nun izin süreci başlatıldı.

İhale 20 Ağustos’ta Gerçekleşti

Betim Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş.’nin Hazineye ait %100 oranındaki paylarının satış ihalesi 20 Ağustos 2024'te gerçekleştirildi ve en yüksek teklifi veren 3 yatırımcı için yine Rekabet Kurumu’nun izin süreci başlatıldı.

Son olarak, 21 Ağustos 2024 tarihinde yapılan Sibelres Elektrik Üretim A.Ş. ihalesinde de en yüksek teklifi veren 3 yatırımcı için Rekabet Kurumu’nun izin süreci başlatıldı.

27 Ağustos 2024 tarihinde yapılan RHG Enertürk Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. ihalesinde ise ihale şartnamesi kapsamında uygun teklif sunulmaması nedeniyle ihale sonlandırıldı.