Erciyes Anadolu Holding'in dev şirketi Hes Kablo satıldı mı – Kimler talip oldu?

Kayseri'nin en önemli kuruluşlarından Erciyes Anadolu Holding'in en büyük şirketi Hes Kablo satışa çıktı. İhale tarihi ve şirkete kimlerin talip olduğu merak ediliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Erciyes Anadolu Holding'in dev şirketi Hes Kablo satıldı mı – Kimler talip oldu?

Kayseri’de TMSF bünyesinde satış süreci devam eden Erciyes Anadolu Holding’in en büyük şirketi satışa çıktı. Gece yarısı Resmi Gazete’de yayımlanan kararı holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin duyurmuştu. Alpaslan Baki Ertekin şirket satışını, ‘Amiral gemimiz satışa çıktı’ şeklinde paylaşmıştı. Kayserili vatandaşlar Hes Kablo’nun ihale tarihini merak ediyor.

22 Milyar muhammen bedelle satışa çıktı!

Duyuruya göre, şirket için teklifler kapalı zarf usulü ile alınacak olup son teklif verme tarihi olarak ise 26 Ağustos 2024 saat 16:30 olarak belirlendi. Başvuruların TMSF’ye yapılacağı bildirildi. Şirket 22.000.000.000 (22 milyar) muhammen bedelle satışa çıktı.
Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin X platformundan yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi, ‘Holdingimizin amiral gemisi, İSO 500’e göre Türkiye’nin en büyük 91. sanayi kuruluşu, Türkiye’nin en büyük kablo şirketi, Türkiye’nin en fazla kablo ihracatı yapan şirketi, Kayserimizin en büyük şirketi, Kayserimizin en fazla ihracat yapan şirketi olan HES KABLO bu gece resmi gazetede çıkan ilan ile satışa çıktı. 

Hes Kablo, Boyçelik ile ortak iştiraki olan Erciyes Çelik Halat’la birlikte 22.000.000.000 (22 Milyar) muhammen bedelle satışa çıktı. Hayırlı olsun’

İhale ne zaman, nerede yapılacak? 

İhale TMSF İstanbul hizmet binasında 28 Ağustos 2024 tarihinde saat 10:00’da yapılacak. Tekliflerin açılmasının ardından açık artırmaya geçilecek. Şirkete talip olan kurumlarla ilgili kamuoyuna yansıyan herhangi bilgi bulunmuyor.