Erciyes Anadolu Holding'in Firmaları ile İlgili Önemli Gelişme!

Erciyes Anadolu Holding'in lider tekstil firmalarının satış ihalelerde önemli ilerlemeler kaydedildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Erciyes Anadolu Holding'in Firmaları ile İlgili Önemli Gelişme!

Erciyes Anadolu Holding bünyesindeki Weavers, Doqu Home, Gümüşsuyu Halı ve Vellteks firmalarının satış ihalelerinde önemli ilerlemeler kaydedildi.

X hesabında paylaşımda bulunan Alparslan Baki Ertekin, şu ifadelere yer verdi: '13 Mart 2024 tarihinde Doqu Home için muhammen bedel üzerinde geçerli bir teklif aldığımızı ve Doqu Home'un satışı için önümüzdeki dönemde TMSF ve Rekabet Kurulu’nun onay süreçlerinin işleyeceğini aşağıdaki basın bülteni ile duyurmuştuk. TMSF fon kurulu ve Rekabet kurumunun satışın uygun olduğuna karar vermesi sonrasında ihaleyi alan firma ihale bedelini peşin olarak ödemiş ve bugün itibarı ile Kayseri Ticaret Sicil Gazetesi'nde Doqu Home ihaleyi alan şirket adına tescil edilmiştir. Hayırlı uğurlu olsun. 25 Haziran’da yapılan Mondihome ihalesinde tekliflerde uygun şartlar sağlanamamıştır. Mondihome için ileri bir tarihte tekrar ihaleye çıkılması planlanmaktadır.'

Erciyes Anadolu Holding ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan duyurular doğrultusunda, bağımsız değerleme şirketlerinin raporları ışığında belirlenen muhammen bedellerle yapılan satış ihaleleri, 13 Mart 2024 tarihinde tamamlandı. İhale süreci, 5 Mart'ta Weavers ile başlayarak 8 Mart'ta Doqu Home, 12 Mart'ta Gümüşsuyu Halı ve 13 Mart'ta Vellteks Tekstil ile devam etti. Doqu Home için muhammen bedel üzerinde geçerli bir teklif alındı. Satış süreci, TMSF ve Rekabet Kurulu’nun onaylarının ardından tamamlanacak.

TMSF ve Rekabet Kurulu’nun satışın uygun olduğuna karar vermesi sonrasında, ihaleyi kazanan firma bedeli peşin olarak ödedi. Bugün itibarıyla Doqu Home, Kayseri Ticaret Sicil Gazetesi'nde kazanan şirket adına tescil edildi. Öte yandan, 25 Haziran’da yapılan Mondihome ihalesinde tekliflerde uygun şartlar sağlanamadı. Mondihome için ileri bir tarihte yeniden ihale yapılması planlanıyor.