Erciyes Anadolu Holding'in satışında son durum ne?

Geçtiğimiz yılsonunda satılacağı duyurulan Erciyes Anadolu Holding'in satışı ile ilgili herhangi bir gelişme yaşandı mı? Holdingi satın almak için talipli çıktı mı? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Erciyes Anadolu Holding'in satışında son durum ne?

CEO Alpaslan Baki Ertekin tarafından satılacağı açıklanan Erciyes Anadolu Holding’in satışı ile ilgili herhangi bir gelişme yaşandı mı? Holdingi satın almak için talipli çıktı mı? Kayseri kamuoyunda bu soruların cevapları aranıyor.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, Varlık Fonu bünyesinde bulunan Erciyes Anadolu Holding’in satılacağını duyurdu. Türkiye’nin ve Kayseri’nin en önemli ekonomik işletmesi konumunda bulunan Holding’in satış sürecinin şeffaf yürütüleceğini açıklayan Ertekin, daha fazla detay vermekten kaçındı.

Ertekin’in açıklamalarının üzerinden aylar geçti ve kamuoyunda cevap bekleyen pek çok soru işareti giderilemedi. Aradan geçen bu zaman diliminde Holdingin satış süreci ile ilgili herhangi bir gelişmenin yaşanıp yaşanmadığı soruları sorulurken, şuana kadar yerli veya yabancı yatırımcılardan şirketlere talipli olup olmadığı da merak ediliyor.

Kayseri 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, tüm şirketlerin oluşturduğu holdingin piyasa değerinin 8 milyar dolar olarak belirlendiğine ve firmanın Kayseri’de kalması gerektiğine dikkat çekerken, Kayserili sanayiciler de ortak bir girişim kurarak Holdingi satın almanın yolunu araştırmıştı. Kayseri Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılan toplantıda, Kayseri’nin önde gelen iş insanlarının ortak olacağı bir işletme kurularak holdingin satın alınıp alınamayacağı tartışılmıştı. Bu konudaki görüşmelerin ilerleyen günlerde devam ettirilmesi kararlaştırılmıştı ancak ikinci bir toplantı konusunda da henüz adım atılmadığı öğrenildi.

Kayserili birçok sanayicinin bu tip bir satın almaya sıcak bakmadığı, mevcut ekonomik koşulları gerekçe göstererek, bu durumda yüksek kredi maliyetleri ile borçlanmanın doğru olmadığını dile getirdiği ifade ediliyor. Bu nedenle, ilerleyen günlerde yeni bir toplantı yapılıp yapılmadığının belirsizliğini koruduğu dile getiriliyor.

Erciyes Anadolu Holding’e yurt içinden ilgi duyan bazı firmaların olduğu, bu konuda bazı bilgiler talep ettikleri ancak ciddi bir taliplinin henüz çıkmadığı ileri sürülüyor. Benzer şekilde yabancı yatırımcıların da incelemelerde bulunduğu ancak bunun ötesinde bir adım atmadığı kaydediliyor.

Yatırımcıların hem ekonomik koşulları hem de bazı hukuki durumları gerekçe göstererek, bu firmaya talip olma konusunda isteksiz davrandıkları konuşulurken, bu yıl içinde satış sürecinin netleşeceği ifade ediliyor.

Bu gelişmelere rağmen, Erciyes Anadolu Holding, büyümesini ve karlılığını devam ettiriyor. Önemli ticari başarılar elde eden Holding, hem istihdam hem de katma değer yaratmaya devam ediyor.