Erciyes Anadolu Holding Şirketlerinin satış süreciyle ilgili TMSF'den yeni açıklama!

İhalelerde neler yaşandı? İşte TMSF'nin merakla beklenen açıklamaları ve satış süreçlerine dair son gelişmeler. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Erciyes Anadolu Holding Şirketlerinin satış süreciyle ilgili TMSF'den yeni açıklama!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de faaliyet gösteren Erciyes Anadolu Holding bünyesindeki şirketlerin satış süreci dikkatle izlenmeye devam ediyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) kontrolünde gerçekleştirilen ihalelere ilişkin yeni bilgiler paylaşıldı.

Son dönemde 7 şirketin daha satışa çıkarıldığı süreçte bazı ihaleler sonuçsuz kalırken, bazı şirketler için de Rekabet Kurumu’ndan onay bekleniyor. TMSF, ihale sonuçlarına dair merak edilen detayları kamuoyuyla paylaştı.

Erciyes Anadolu Holding Şirketlerinin satış süreciyle ilgili TMSF'den yeni açıklama!

İşte İhalelerden Gelen Sonuçlar;

Bizim Menkul Değerler AŞ: 13 Ağustos 2024 tarihinde yapılan ihalede, Hazine’ye ait %100 oranındaki payların satışı için uygun teklif verilmedi. Şirket, 10 Eylül 2024'te yeniden ihaleye çıkarıldı.

Muradiye Elektrik Üretim AŞ: 14 Ağustos 2024'te yapılan satış ihalesi sonuçsuz kaldı, uygun teklif sunulmadığı için süreç sonlandırıldı.

Gün Güneş Enerjisi Elektrik Üretim AŞ: 16 Ağustos 2024'teki ihalede, üç yatırımcıdan gelen teklif muhammen bedelin üzerinde bulundu. Rekabet Kurumu onay süreci başlatıldı.

Betim Enerji Yatırım AŞ: 20 Ağustos 2024'teki ihale sonucunda en yüksek teklifi veren üç yatırımcı için Rekabet Kurumu’na başvuru yapıldı.

Sibelres Elektrik Üretim AŞ: 21 Ağustos 2024’te gerçekleştirilen ihalede de benzer şekilde, üç yatırımcı için Rekabet Kurumu’ndan onay bekleniyor.

RHG Enertürk Enerji AŞ: 27 Ağustos 2024'te yapılan ihalede uygun teklif sunulmadığı için satış tamamlanamadı.

HES Hacılar Elektrik AŞ: 24 Eylül 2024 tarihinde yapılan ihalede, hem HES Hacılar Elektrik AŞ’nin hem de Erciyes Çelik Halat ve Boyçelik Metal’in belirli paylarının satışı için yeterli teklif gelmediği açıklandı.

TMSF, sürecin şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü vurgularken, ilerleyen günlerde yeni ihaleler için adımlar atılacağını da açıkladı.