Erciyes Anadolu Holding'te Sular Durulmuyor – İşten çıkarılma iddiası!

Kayseri'nin önde gelen kuruluşlarından biri olan Erciyes Anadolu Holding'te sular durulmuyor. Bellona firmasında iki kişinin haklarını savunmak adına düzenledikleri protesto sonucunda işten çıkarıldığı iddia ediliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Erciyes Anadolu Holding'te Sular Durulmuyor – İşten çıkarılma iddiası!

Kayseri’de TMSF bünyesinde satış süreci devam eden Erciyes Anadolu Holding’te sular durulmuyor. Ortaya atılan yeni iddiada haklarını savunmak adında protesto başlatan iki kişi işten çıkarıldı.

Geçtiğimiz günlerde Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin ‘Kayseri’de firmalar batıyor, işçi çıkarmalar başladı’ iddialarına tepki göstermiş, ‘Varsa 1-2 örnek üzerinden Kayseri için genelleme yapmak ve sanki Kayseri’de firmalar batıyor, işçi çıkarıyor algısı yaratmaya çalışmak çok yanlış. Bu tür haberler provokasyon için fırsat arayanlara istedikleri fırsatı veriyor, iş yeri huzurunu ve iş barışını tehdit ediyor’ ifadelerinde bulunmuştu.

İddialara göre geçtiğimiz günlerde Erciyes Anadolu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Bellona’da 7000 primi dolan çalışanlar bir protesto gerçekleştirdi. Protestoyu gerçekleştiren çalışanlar, ‘7000 iş günü primi dolan işçiler olarak borçlarımızı ödeyemiyoruz. Tazminatımızı verin çalışmaya devam edelim. Maaşlarımız dışarıdaki piyasadan farksız bir iyileştirme yapın’ ifadelerinde bulundular. Yine iddialara göre protestoyu başlatan iki kişi, çalışanları daha fazla kışkırtmasınlar diye işten çıkarıldı.

Konu ile ilgili çalışanlar, ‘Doğruyu haklıyı savunmak maalesef işçinin sonu oluyor. Yakın zaman arkadaşımızın başına geldi. Farklı algı çerçevesinde gösterip tazminatsız çıkış verdiler. Buna da düzen bozmak diyorlar. İşçinin hayallerini böyle yıkıyorlar fabrikada…’ ifadelerinde bulundu.

Konu ile ilgili iddialar Erciyes Anadolu Holding’ten açıklama bekleniyor.