Erciyes'e büyük yenilik! Bakan, Büyükkılıç'a söz verdi – Birlikte yapılacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve yaklaşık 1850 metre rakımda hizmet vermeye devam eden Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi için bugün Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da katıldığı tanıtım töreni düzenlendi. Törende Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Bakan Bak'tan ne için destek istedi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Erciyes'e büyük yenilik! Bakan, Büyükkılıç'a söz verdi – Birlikte yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tanıtım töreninde konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Bakan Bak ve misafirlere tesis hakkında bilgiler verirken, bu tesislerin Kayseri’nin gururu olduğunda bahsetti. Birçok branşa ev sahipliği yapan bu tesiste, her geçen yıl misafir olarak gelen takım ve sporcu sayısı artmaya devam ediyor.

Özellikle futbol kulüplerinin bu yaz ayında kamp olarak tercih ettiği Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin gelecek yıllarda Türkiye’nin 1 numaralı tesisi olması ön görülüyor.

Erciyes'e büyük yenilik! Bakan, Büyükkılıç'a söz verdi – Birlikte yapılacak

Büyükkılıç’tan Bakan Bak’a Atletizm Merkezi Talebi
Bakan Bak’tan Atletizm Pisti projesi için destek talep eden Başkan Büyükkılıç, şu ifadelere yer verdi:
''Sayın Bakanımız gelmişken, atletizm merkezi ile ilgili yapılacak olan çalışmada sayın bakanımızdan destek diyoruz. Umuyor ve inanıyoruz ki siz bize hediye edersiniz ama yüzde 50, yüzde 50 yapalım, farkımız yok, Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde el ele, gönül gönle vermek suretiyle bakanlarımızla, kamu kuruluşlarımızla, gönül insanı valimizle dayanışma içerisinde, Hulusi bakanımız başta olmak üzere milletvekillerimiz ne isteğimiz olursa hep beraber sahipleniyor, şehrimize kazandırmaya çalışıyorlar.''

Erciyes'e büyük yenilik! Bakan, Büyükkılıç'a söz verdi – Birlikte yapılacak

 ''Atletizm Pisti’ni Yüzde 50, Yüzde 50 Beraber Yapalım''
Başkan Büyükkılıç’ın Atletizm Pisti projesi isteğine yarı yarıya birlikte yapma sözü veren Bakan Bak, ''Atletizm Pisti bu yükseklikte çalışma için çok önemli. İfade ettiği gibi Atletizm Pisti’ni yüzde 50, yüzde 50 beraber yapalım. En kısa sürede Spor Toto ile sözleşme imzalayalım, projesi ile beraber gerçekleştirelim. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Belediye olarak spor tesisi yapımında bayağı öndeler, bu işi biliyorlar. Büyükşehir Belediyesi olarak bu işi çok ileri noktalara götürmüşler'' diye konuştu.