Erciyes'e Karavan Parkı yapılıyor!

Erciyes Dağı'nda yaz kış turizmini canlandırmak amacıyla yapılan projelere bir yenisi daha ekleniyor. Bu kapsamda 3 bin 917 metre yüksekliğe karavan parkı yapılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Erciyes'e Karavan Parkı yapılıyor!

Erciyes Dağı'nda inşa edilen projelere bir yenisi daha eklendi. Yapılacak karavan parkı ile Erciyes Dağı'nda turizme süreklilik kazandırılması hedefleniyor. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ihaleye çıktı.

Kamp ve karavan turizmi özellikle son yıllarda iyice artış gösterdi ve talep edilir duruma geldi. Özellikle son yıllarda küresel çapta yaşanan gelişmeler, salgın hastalıklar vatandaşların doğa ile başbaşa kalma ve sakin vakit geçirme isteğini arttırdı.

İhale detayları

Erciyes'te de turizm çeşitliliğini arttırmak amacıyla karavan parkı yapılma kararı alındı. Bu nedenle ihaleye çıkan Büyükşehir Belediyesi'nin ihale ile ilgili paylaştığı detaylardan bazıları şöyle,

Erciyes Turizm Merkezinde Karavan Parkı Yapım İşi yapım işi açık ihale usulü ile ihale edilecek. Teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacak. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecek. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecek.

İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.

Erciyes'e Karavan Parkı yapılıyor!

Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecek.

İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 150 (YüzElli) takvim günüdür. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

Erciyes'te turizm çeşitleniyor!

Erciyes'i Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri yapmak amacıyla çalışmalar sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Turizmi çeşitlendirdiklerini ve şehre katkı sağlayacaklarını belirterek, 'Hem Erciyes Dağı’mızda hem de Sarımsaklı bölgemizde iki alanda Karavan Park’ı hayata geçireceğiz.' dedi.