Erciyes'e turist akını! Kayseri ekonomisine milyarlar kazandıracak!

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Erciyes, artık diğer mevsimlerde de turistlerin akınına uğrayacak. İşte Erciyes'te turizm çeşitliliğini artıracak ve şehrin ekonomisine milyarlar kazandıracak o adımlar. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Erciyes'e turist akını! Kayseri ekonomisine milyarlar kazandıracak!

Türkiye’nin önde gelen kış turizm merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi, dört mevsim turist ağırlayacak potansiyele kavuşuyor. Yerli ve yabancı turistlerin akın edeceği Erciyes kayak merkezi, şehrin en önemli gelir kapısı haline gelecek. 

Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, tarafından 2005 yılında hayata geçirilen Erciyes Kayak Merkezi, bu zaman zarfında ülkenin önde gelen kış turizm merkezleri arasına girmeyi başardı. 350 milyon avroluk yatırım sonucu tamamlanan proje farklı alanlarla daha da genişliyor. Orta doğu ve Balkanlardan önemli turist potansiyeline kavuşan kış turizm merkezi, 2 milyondan fazla ziyaretçi ağırladı.

Spor kulüpleri için kamp merkezi

Kış aylarında milyonlarca turist ağırlayan Erciyes’in yaz aylarında da turizme hizmet etmesi için yapılan çalışmalar son aşamaya geldi. Bu yıl pek çok spor kulübünün kamp yaptığı önemli bir spor merkezi olan Erciyes, birkaç yıl içinde pek çok yerli ve yabancı kulübün antrenman yapacağı bir merkez haline gelecek. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, daha fazla kulübün aynı anda kamp yapması için çalışmalarını devam ettiriyor. Spor tesislerinin yanı sıra, ilave antrenman sahaları da yaptırılacak olan Erciyes, bu alanda ülkenin önde gelen merkezlerinden biri olacak.

Termal turizm için geri sayım

Erciyes’te alternatif turizm için atılan en önemli adımlardan biri de kaplıca turizmi için olacak. Bir süredir jeotermal su kaynaklarına ulaşmak için yapılan sondaj çalışmalarında son aşamaya gelindi ve termal turizm için gerekli olan su potansiyelinin olduğu belirlendi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı aramalar sonucunda zengin minerallerin olduğu çok önemli su kaynaklarına ulaşıldı. Ulaşılan su kaynaklarının birkaç ay içinde otellere ulaştırılması beklenirken, böylece Erciyes’te 12 ay boyunca turistlerin ziyaret edeceği ve Kayseri ekonomisine milyarlarca lira kazandıracak bir merkez ortaya çıkmış olacak. 

Bungalov evleri yapılacak

Erciyes’te turizm farklılaştırılması için atılan adamlardan biri de dağın uygun olan bölgelerine bungalov evleri yaptırılması için çalışma başlatıldı. Özellikle Erciyes, Develi ve Tekir yaylası bölgelerinde atıl olan alanların düzenlenerek, bungalov evleri yapılması yönünde çalışmalar hız kazandı. Son yıllarda pek çok yerli ve yabancı turistlerin dinlenmek için tercih ettiği bungalov evleri Erciyes’e gelen turist sayısında büyük artışa neden olacak. Yazın yakıcı sıcağında serinlik arayanların tercih ettiği Erciyes’in bu yatırımlarla birlikte önemli bir yaz turizm merkezine dönüşmesi bekleniyor.