Erciyes'e Yeni Turist Akını!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Erciyes Master Planı, bölgeye önemli bir ekonomik katkı sağlıyor. Rusya, Ukrayna, Polonya, Çekya'dan sonra şimdi de İngiltere ve İskandinav ülkelerinden gelen turistlerle Erciyes, uluslararası bir kayak merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

Erciyes'e Yeni Turist Akını!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri’ye yeni bir vizyon katmak ve yeni bir ekonomik kapı açmak için ortaya koyduğu Erciyes Master Planı’nın meyvelerini toplamaya devam ediyor. Rusya, Ukrayna, Polonya, Çekya’dan sonra İngiltere ve İskandinavya ülkeleri de kış tatili için Erciyes’e gelecek.

Ülkemizde kış turizminin amiral gemisi haline gelen Erciyes, Türkiye’nin en büyük ve gelişmiş kış sporları ve turizm merkezlerinden biri olarak yabancı turistleri misafir ediyor.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk destinasyon yönetim şirketi Erciyes A.Ş.’nin son yıllarda gerçekleştirmiş olduğu uluslararası organizasyonlar, yurtiçi, yurtdışı tanıtım ve pazarlama çalışmaları neticesinde Erciyes, yerli kayak severlerin dışında charter uçak seferleri ve tarifeli uçuşlarla gelen yabancı turistler tarafından da yoğun ilgi görüyor.

Dünya standartlarındaki pistleri ve sunulan hizmetler ile kış tatili için birçok dünya ülkesinden misafir ağırlayan Erciyes, Rusya, Ukrayna, Belarus ve Polonya’nın ardından geçtiğimiz sezon ilk kez Çek Cumhuriyeti’nden de her hafta gerçekleşen charter seferleri ile turistleri ağırlamıştı. 

İskandinavya Ülkeleri Erciyes’e Gelecek

Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nden direkt uçuşların devam edeceği 2024-2025 kış sezonunda, ilk kez İskandinav ülkelerinden de Erciyes’e turistler gelecek. Özellikle Danimarka, Norveç, İsveç ve Finlandiya’da faaliyet gösteren seyahat acenteleri, Erciyes kayak tatili paketlerini yaz aylarından itibaren satışa sundu.

Erciyes’in bilinirliği arttıkça, farklı ülkelerden gelen turist sayısında da sürekli bir artış yaşanıyor. Direkt uçuşların dışında dünyanın muhtelif ülkelerinden Almanya, İtalya, Amerika, Japonya, İngiltere, Kore, Malezya, Fransa, Portekiz ve Endonezya gibi birçok yerden gelen turistler, Erciyes’i tercih ederek keyifli bir tatil geçiriyor.

Ayrıca İngiltere pazarı için yapılan girişimler de devam ediyor. Bu pazardan daha fazla turistin bölgeye çekilmesi için tanıtımlar sürdürülüyor.

Kış tatilini geçirmek üzere Kayseri ve Erciyes’e gelen yabancı misafirler şehir ve dağ otellerinde konaklayarak hem doyasıya kayak yapıyor hem de zenginlikler şehri Kayseri’nin güzelliklerini keşfetme imkânı sağlıyor.