Erciyes'in Diğer Yüzünü Görenler Şoke Oldu!

Mersin'den Kayseri'ye gelen bir vatandaş, seyir halindeyken Erciyes Dağı'nın farklı bir yüzünü gördü ve gördüğü manzarayla şoke oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Erciyes'in Diğer Yüzünü Görenler Şoke Oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'nin sembolü Erciyes Dağı, her mevsim ziyaretçilerine etkileyici manzaralar sunarken, bir vatandaş, seyir halindeyken Erciyes Dağı’nın diğer yüzünü görünce şoke oldu.

Yeşil Alanlar Sarıya Döndü

Mersin’den Kayseri’ye otobanda seyahat eden vatandaş, Yeşilhisar İlçesi istikametinde giderken Erciyes Dağı’nın eteklerinde yer alan bir dağın kuraklaşmış görüntüsüyle karşılaştı. Sıcak yaz günlerinin etkisiyle, dağın etrafındaki yeşil alanların büyük oranda yok olduğunu, yerini sararmış ve kurumuş bitki örtüsüne bıraktığını gözlemledi.

Erciyes'in Diğer Yüzünü Görenler Şoke Oldu!

Göl Tamamen Kurudu

Son yıllarda yaşanan sıcaklık artışları ve azalan yağış miktarları, bölgedeki doğal güzelliklerin hızla kaybolmasına yol açıyor. İncesu ilçesinde bulunan ve 27 kilometre uzunluğa sahip Çöl Gölü de iklim şartlarının etkisiyle tamamen kuruması geçtiğimiz günlerde gündeme geldi. 

‘Miras Olarak Bırakacağımız Bir Alandı’

İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek gölün kurumasıyla ilgili yaptığı açıklamada, su kaynaklarının dikkatli kullanılmasının hayati önem taşıdığına vurgu yaparak; ‘Geleceğe yönelik kaygılarımızı ortadan kaldırmak amacıyla halkımızın suları daha dikkatli ve hassas kullanması gerekiyor. Burası bizlerin, torunlarımıza miras olarak bırakacağımız bir alandı fakat kurudu’ ifadelerini kullandı.