Erciyes'te hummalı çalışma - Bakın ne arıyorlar?

Kayseri'nin gözde turistik mekanı Erciyes Dağı'nda çalışmalar hummalı şekilde devam ediyor. Peki bu kez ne çalışması sürdürülüyor? Ne aranıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Erciyes'te hummalı çalışma - Bakın ne arıyorlar?

Kayseri'nin gözde turistik mekanı Erciyes Dağı'nda çalışmalar hummalı şekilde devam ediyor. Erciyes Dağı'nda termal turizm potansiyeli artırılıyor. 

Erciyes Dağı, termal turizmle de adını duyurmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda yürütülen çalışmalar devam ediyor. Erciyes Jeotermal Kuyusu'nda umut verici gelişmeler yaşanıyor. 385 metrelik derinliğe ulaşılan sıcak su çalışmaları, başarıyla ilerliyor. Şimdi ise hedef 420 metreye inmek ve daha yüksek debide, daha yüksek derecede sıcak suya ulaşabilmek.

Konuya ilişkin konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Erciyes Kayak Merkezi bizim gururumuz. Turistik bir merkez. Biz bunu taçlandırmak amacıyla sıcak su çalışmalarıyla ilgili gerçekten gayretli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buradaki termal suyla ilgili çalışmaların olumlu şekilde sonuçlanacağı yönünde. Bunu daha da netleştirmek ve sonuca kavuşturmak amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Erciyesimize en büyük katkı sağlayacak olan bu çalışma inşallah umduğumuz gibi sonuçlanır. Otellerimiz yazın da hizmet verecek şekilde termalde buluşur diye ümit ediyoruz. Sıcak suya ulaşıldı. Daha da aşağı inildi. Tabi bunu herkesin sevinçle karşıladığını gördük ancak teknik olarak arzu ettiğimiş şekilde sonuçlandıracak çalışmalar umuyoruz ve inanıyoruz ki yüzümüz gülecek. " diye konuştu.

Erciyes Dağı'nın termal turizm potansiyeli, yapılan bu çalışmalarla daha da artacak. Bölgenin doğal zenginliklerinden biri olarak gösterilen jeotermal kaynaklar, turizm alanında önemli bir cazibe merkezi oluşturacak. Erciyes Jeotermal Kuyusu projesi, Kayseri'nin turizm sektöründe de yeni bir dönemi başlatması açısından büyük bir öneme sahip. Bu çalışmaların başarıyla tamamlanmasıyla birlikte, Erciyes Dağı'nın termal turizmde de önemli bir oyuncu olması hedefleniyor.