Erciyes'te kayak maliyeti bakın kaç lira oldu?

Kayak sezonunu açan Erciyes'te kayak keyfi yaşamanın maliyeti de belli oldu. Kayak ekipmanları olanla olmayan kayak severlerin cebinden çıkacak miktar arasında da önemli farklılık bulunuyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Erciyes'te kayak maliyeti bakın kaç lira oldu?

Kayak sezonuna merhaba diyen Erciyes’te kayak keyfi yaşamanın maliyeti oldukça yüksek. Kayak ekipmanları olanla olmayan kayak severlerin yaptıkları harcama arasında önemli farklılık bulunuyor?

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes’te, geçtiğimiz hafta yaşanan kar yağışından sonra kayak sezonu açıldı. Nisan ayına kadar devam etmesi beklenen kayak sezonu boyunca binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayacak olan Erciyes’te yeni yılda uygulanacak fiyatlar da netleşmeye başladı.
Erciyes’te konaklama bedeli günlük 2 bin lira ile 10 bin lira arasında değişirken, kayak bilmeyenlere ücret karşılığı eğitim de veriliyor. Ayrıca kayak ekipman ve kıyafetleri olmayanlara da günlük kiralama yapılıyor.

Yabancı turistler, birkaç günlük konaklayarak kayak keyfi yaşarken, kayak ekipmanlarını da yanlarında getiriyorlar. Ancak yerli pek çok turist, konaklama yapmadan günlük kayak yapmayı tercih ediyor. Özellikle Kayseri’den Erciyes’e giden kayak severler, günlük eğitim, ekipman ve kıyafetleri kiralayarak bu keyfi yaşamayı tercih ediyor.

Erciyes’te kayak bilmeyenlerin eğitimi 900 TL’den başlarken, günlük kayak ekipmanları kiralamanın bedeli de 3 bin lirayı geçiyor. Bu fiyatlara bir de piste çıkış için alınan ücretler eklenince, Erciyes’te bir günde kayak yapmanın maliyeti 5 bin lirayı geçiyor. Piste bantla çıkış ücreti kişi başı 1 defaya mahsus olmak üzere 60 TL olarak belirlendi. 7 kez çıkış ise 20 TL olarak açıklandı.

Turizmciler, bu rakamlara rağmen Erciyes’te kayak yapmanın maliyetinin, Uludağ ve Palandöken gibi kayak merkezlerine oranla daha uygun olduğunu belirtiyorlar.