Erciyes'te Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Şöleni!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ve Kayseri Bilim Merkezi tarafından her yıl düzenlenen geleneksel Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Şöleni, bu yıl 11 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Erciyes'te Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Şöleni!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ve Kayseri Bilim Merkezi tarafından her yıl düzenlenen geleneksel Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Şöleni, bu yıl 11 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek.

Erciyes'te Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Şöleni!

Yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyerek Kayserilileri buluşturan Büyükşehir Belediyesi, yaz dönemi etkinlikleri kapsamında büyük ilgi gören Perseid Meteor Yağmuru gözlem şölenini bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirmeyi planlıyor. Erciyes A.Ş., Kayseri Bilim Merkezi ve TÜBİTAK iş birliği ile düzenlenecek etkinlik, gökyüzü meraklılarını Erciyes’te bir araya getirecek.

Etkinlik, Kayseri’nin en yüksek noktası olan Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı’da, 2.650 metre yükseklikte, ışık kirliliğinden uzak bir ortamda yapılacak. Halk arasında “yıldız kayması” olarak bilinen göktaşı veya meteor yağmurlarının en etkileyici olanı, 11 Ağustos'u 12 Ağustos'a bağlayan gece en yoğun dönemine ulaşacak. Bilim insanlarına göre, bu gece saatte 100 kadar göktaşı görülebilecek ve meteorların dünyaya giriş hızı saniyede 66 kilometreye ulaşacak. Bu görsel şölen, katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunacak.

Uzman astronomlar, etkinlik sırasında gezegenler ve takımyıldızlar hakkında bilgilendirmeler yapacak ve katılımcılara teleskoplarla gökyüzünü daha yakından gözlemleme imkânı sağlayacak. 11 Ağustos Pazar akşamı gerçekleştirilecek Perseid Meteor Yağmuru etkinliğine katılacak misafirlere, dağ havasına karşı mont, bere ve polar gibi koruyucu ekipmanları yanlarında bulundurmaları öneriliyor.

Saat 19.00'da başlayacak olan etkinlik, 23.00’e kadar devam edecek. Teleferikler ile etkinlik alanına saat 22.00’ye kadar çıkılabilecek.