Erciyes Türkiye'de Gündem Oldu – İşletme Sahibi Konuştu!

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp ihbar hattımıza gelen, 'Erciyes'te sucuk ekmeğe 2,250 TL ödedik' ihbarının ardından, Erciyes ve Kayseri Türkiye'de gündem oldu. İşletme sahibi konuyla ilgili açıklama yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Erciyes Türkiye'de Gündem Oldu – İşletme Sahibi Konuştu!

WhatsApp ihbar hattımıza gelen ‘Erciyes’te sucuk ekmeğe 2,250 TL ödedik’ ihbarının ardından yayınladığımız haber Türkiye’de gündem oldu. Ulusal basında da konu olan haberimizin ardından işletme sahibi açıklama yaptı.

Ne Olmuştu?

Erciyes’e giden bir aile, WhatsApp ihbar hattımıza sucuk ekmek yediklerini belirterek, ödedikleri fişi göndermişti. Aile, fiyatlardan oldukça şaşkın olduğunu dile getirerek, '2 aile sucuk ekmek yiyelim dedik. Ödemeye gittiğimizde fiyatı görünce çok şaşırdık. Sadece sucuk ekmek için 2 bin 250 TL ödedik. Bu fiyata kaç kilo sucuk alırdık' ifadeleriyle fiyatlara sitem etmişlerdi. Ulusal basına da konu olan bu haberimiz, basın kuruluşları tarafından farklı yansıtılması ile olaylar büyüdü. Erciyes ve Kayseri Türkiye’de gündem oldu.

Konu ile ilgili haberi okumak için TIKLAYINIZ...

Açıklama Geldi!

İşletme sahibi Mustafa Çakıcı, yapılan bu haberlerden sonra haber merkezimizle iletişime geçerek, açıklamalarda bulundu. İşletme sahibi Çakıcı, ‘Erciyes’te 3 ay aktif satışın olduğu, 9 ay pasif satış sürecinde işletmemizi çalıştırıyoruz. Fakat enflasyona inat 8 aydır aynı fiyattan ilerliyoruz. Yönetmelik gereği zaten kapı girişlerinde ve içerde fiyatlarımız yazıyor’ ifadelerinde bulundu. 2 ailenin sucuk ekmek yediğini doğrulayarak, ‘9 sucuk ekmek, 18 büyük çay içildi. Bir sucuk ekmekte 110-120 gram sucuk kullanılıyor. Kilogram açısından bakıldığında çok gelebilir tabi ki ama işletmemiz açısından baktığımız zaman uygun fiyatlara vermeye çalışıyoruz.’ dedi. Yorumlarda gelen ‘Yiyecekten değil de içecekten fiş kesmiş, vergi kaçırıyor’ yorumlarına da açıklamalarda bulunan Çakıcı, ‘Yemek değil, içecek fişi çıkılmış ama ikisinin de KDV oranı aynı’ dedi.

Erciyes Türkiye'de Gündem Oldu – İşletme Sahibi Konuştu!