Erciyes, Uludağ ve Palandöken'i nasıl geçti?
Erciyes Kayak Merkezi, bu uygulama sayesinde yılların kayak merkezlerine fark atmayı başardı. Kendisine rakip gösterilen Uludağ ve Palandöken kayak merkezlerinin önüne geçerek, hem yerli hem yabancı turistlerin uğrak yeri oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...
Kayak turizminin önemli merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi, devreye sokulan bu uygulama sayesinde rakipleri olan Uludağ ve Palandöken kayak merkezlerini geride bıraktı. Birçok merkezden daha fazla yerli ve yabancı turist ağırlayan Erciyes’te yüzler gülüyor.
Dünyaca ünlü toz karı ve uzun kayak pistleri ile meşhur olan Erciyes Kayak Merkezi, yeni sezon hazırlıklarını tamamladı. Hem yaz hem kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Erciyes’te sezonun açılmasına kısa bir zaman dilimi kaldı.
Kent merkezine göre daha erken bir zaman diliminde kar yağışı alan Erciyes’te kayak sezonunun Aralık ayının ortasında açılması bekleniyor.
Kendisine rakip olarak gösterilen Uludağ Kayak Merkezi ve Palandöken Kayak Merkezi’ne göre sezonu daha erken bir dönemde açan ve daha geç bir dönemde kapatan Erciyes Kayak Merkezi’nde devreye konulan yapay karlama üniteleri, kayak sezonunun daha uzun geçmesine neden oluyor. Bu durum da Erciyes’e çok önemli bir avantaj sağlıyor.
Erciyes Master Planı çerçevesinde alınan yapay karlama makinesinin sayısı 154’e ulaşırken, Aralık ayının girmesi ile birlikte bu üniteler devreye alınıyor ve pistte yapay karlama yapılarak, kayak yapılmasına olanak sağlanıyor.
Kar makineleri, az miktarda karın yağması ve hava sıcaklığının düşmesi ile birlikte çalışarak, kar üretiyor. Böylece, kayak pistleri her zaman kayak yapmaya müsait halde tutuluyor. Diğer kayak merkezlerinde kayak sezonu 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlanırken, Erciyes’te kayak sezonu 4 aya kadar çıkabiliyor.
Rakip kayak merkezlerine bu sayede fark atmayı başaran Erciyes, hem yerli hem yabancı turistlerin gözde mekanı haline geldi.