Erciyes Üniversitesi depremzedelere kapılarını açtı!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kahramanmaraş depremleri sonrası üniversite öğrencilerine özel geçiş işlemleri için duyuru yayımladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Erciyes Üniversitesi depremzedelere kapılarını açtı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere özel öğrencilik hakkı tanınıyor. Detaylar haberimizde...

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 7 Eylül 2023 tarihli ve 60024 sayılı yazı doğrultusunda, 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde bulunan üniversitelerde eğitim gören öğrencilere önemli bir fırsat sunuldu. Depremin etkileri göz önüne alınarak yapılan değerlendirmeler sonucunda, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için geçerli olmak üzere özel öğrencilik hakkı tanınması kararı alındı.

Bu karar kapsamında, kayıtlı oldukları programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan diğer devlet üniversitelerindeki programlarda özel öğrencilik hakkı verilmesine karar verildi. Özel öğrencilik hükümlerine tabi olmadan, depremden etkilenen illerdeki üniversite öğrencileri, öğretimlerine devam edebilmek için farklı üniversitelerdeki benzer programlara kayıt yaptırabilecekler.

Uzaktan öğretim ya da yüz yüze eğitim görecek tüm öğrencilerden ERÜ'ye başvuru yapmak isteyenlere, şahsen dilekçe ile talepte bulunanlara kayıtlı oldukları programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan üniversite bünyesindeki programa kayıtlarının Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılmasına karar verildi.