Erciyes Üniversitesi Dünyaya Açılıyor – Kayserililer Kazanıyor!

Kayseri halkı ile birlikte çevre illere de tam kapasite sağlık hizmeti sunan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri şimdi de sağlık turizmi ile dünyaya açılıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Erciyes Üniversitesi Dünyaya Açılıyor – Kayserililer Kazanıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Orta Anadolu'da bulunan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri, sunduğu yaz-kış yüksek kaliteli sağlık hizmetleri ve konaklama imkânlarıyla, Erciyes Dağı - Kapadokya Bölgesi ve çevre illerden de hastalara sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu sağlık turizmi konusuyla yakından ilgilenerek gelişmesine büyük katkıda bulunuyor.

Erciyes Üniversitesi Dünyaya Açılıyor – Kayserililer Kazanıyor!

58 farklı branşta, 280'i öğretim üye ve görevlisi olmak üzere 1134 hekimle vatandaşlara hizmet veren hastanede, yıllık ortalama 70.000 nitelikli ameliyat gerçekleştiriliyor. Hizmetlerinde yenilikçi anlayışı benimseyen hastane yönetimi son olarak bünyelerine kattıkları Da-Vinci robotu ile kısa sürede çeşitli branşlarda 78 ameliyat gerçekleştirdi.

Sağlık Turizmi Başlıyor

Ülke genelinde sağlık alanında ve gerçekleştirdiği başarılı tedaviler ile adından sıkça bahsettiren Erciyes Üniversitesi Tıp Fakülteleri Hastaneleri, artık yurt dışındaki hastalara da hizmet vermeye hazırlanıyor.

Sağlık turizmi kapsamında yurt dışından hastalara sağlık hizmeti verilecek hastanelerde, hasta kabul etmek için aracı kuruluşlar kullanılıyor. 

Hizmetler Aracı Kurumlarla Sağlanıyor

Üniversite hastanelerinde tedavi olmak isteyen hastalar, öncelikle ellerindeki tüm verilerle aracı kuruluşlara başvuruyor. Başvuruyu alan kuruluşlar, hastanedeki ilgili birimler ile irtibata geçerek verileri iletiyor. Hastanelerdeki ilgili birimler tedavi gereksinimi değerlendirten sonra yine aracı kuruluşlar üzerinden hizmet almak isteyen kişilere geri bildirimde bulunuyor.   Hastanın tedavi önerilerini kabul etmesi durumunda tedavi süreci başlıyor.

Uluslararası alanda 2015 yılında sağlık turizmi faaliyetlerine başlayan ve şuana kadar bu kapsamda 432 hastayı tedavi eden üniversite hastaneleri, pandemi süreci ve 6 Şubat depremleri nedeniyle bu sektörde hizmete ara vermişti. 

Öne Çıkan Hizmetler

Yaşanan olayların geride kalması ve yaraların sarılmasının ardından sağlık turizmine yeniden başlama kararı alan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde, sağlık turizmi kapsamında birçok branşta verilen hizmetlerin içerisinde ilk sırada dünyanın önde gelen çocuk kemik iliği nakli merkezleri arasında yer alan, 60 yatak kapasitesi ile hizmet veren KANKA Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kemik İliği Nakli Hastanesi yer alıyor.

İkinci sırada ise 71 erişkin, 13 çocuk hastaya kemik iliği nakli başarıyla gerçekleştiren Erişkin ve Çocuk Kemik İliği Nakli hizmeti bulunuyor.

9 binadan oluşan Erciyes Üniversitesi Hastaneleri; 93 çocuk yoğun bakım, 219 çocuk yatağı, 122 erişkin yoğun bakım, 877 erişkin yatağı ile toplamda 1311 yatak kapasitesi ile Kayseri ve civarı illere sağlık hizmeti sunuyor. 

Öncelik Yerli Hizmet

Yılda 1 milyon 200 binin üzerinde hastaya sağlık hizmeti veren hastaneler de, devam eden sağlık hizmetlerinin aksamaması ve yerel hizmetin etkilenmemesi için, uluslararası alanda sunulacak sağlık hizmetlerinin ağırlıklı olarak mesai saatleri dışında sunulmasına öncelik verilecek.

Ekonomiye Destek

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakülteleri Hastaneleri’nin sağlık alanında attığı bu dev adımın Kayseri’yi ekonomik anlamda da desteklemesi bekleniyor.

Sağlık hizmetinden yararlanmak amacıyla Kayseri’ye gelen yabancılar, tedavi öncesi veya sonrasında Kayseri’de biraz daha fazla vakit geçirerek turizme katkıda bulunması amaçlanıyor.