Erciyes Üniversitesi'nde heyecanlandıran proje!

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri günümüzün sorunu gündüz kuşağı programlarındaki olumsuz içeriklere karşı 'dur' demek için yeni projeyi hayata geçirdi. Proje, içeriklerin izleyiciler üzerindeki etkisine dikkat çekiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Erciyes Üniversitesi'nde heyecanlandıran proje!

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Metin Eken ve öğrencilerinin öncülüğünde geliştirilen Acımasız Dünya Sendromu ve Anneler İçin Televizyon Okuryazarlığı projesinde start verildi. Öğrenciler proje ile gündüz kuşağındaki olumsuz içeriklere karşı 80 anneye yönelik eğitimler düzenleyecek.

Anneler bilinçlendirilecek

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Annelere Medya Okuryazarlığı Eğitimi: ‘Acımasız Dünya Sendromu ve Televizyon Okuryazarlığı’ Projesi medyanın özellikle gündüz kuşağı programlarında yaygınlaşan olumsuz içeriklerine karşı anneleri bilinçlendirmeyi hedefliyor.

‘Acımasız dünya’ algısı sorgulanacak

Televizyon dizileri ve reality showlarda şiddet, skandal, entrika, cinsellik ve adaletsizlik gibi temalar üzerinden toplumda acımasız dünya algısı yaratıldığı belirtilen projede, bu içeriklerin izleyicilerin üzerindeki etkisine dikkat çekiliyor.

Proje kapsamında, iletişim fakültesi öğrencilerinden oluşan gençlik grubu, RTÜK iş birliğiyle ve uzman rehberlik eşliğinde, televizyonu yoğun olarak izleyen ve medya eğitimi alma imkanı sınırlı olan 80 anneye yönelik eğitimler düzenleyecek. Eğitimlerde medya okuryazarlığı, eleştirel izleme becerileri, izleyici olarak haklar ve RTÜK’e şikâyet süreçleri gibi konular ele alınacak.

Toplumun medya karşısında direnç kazanması amaçlanıyor

Gündüz kuşağı programlarındaki olumsuz içeriklere karşı anneler bilinçlendirilirken aynı zamanda, medyada maruz kalınan olumsuz içeriklere karşılık medya okuryazarlığının adeta koruyucu bir aşı niteliğinde olması ve toplumun medya karşısında daha dirençli hale gelmesi amaçlanıyor.

Proje hangi aşamalardan oluşacak?

Gençler, bu süreçte hem bir sosyal sorumluluk projesi yürütüyor hem de toplumsal dönüşüme katkı sağlayan aktif vatandaşlar olarak sorumluluk üstleniyor.

Açılış toplantısı, seminerler, öğrenci panelleri, medya dedektifliği etkinlikleri ve kapanış konferansı gibi çeşitli aşamalardan oluşacak proje, aynı zamanda yerel otoriteler, STK'lar ve medya kuruluşlarıyla da iş birliği içinde yürütülecek.