Erciyes Üniversitesi'nden Önemli Duyuru! Yeni Bir Ders Eklendi

Erciyes Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi öğrencilere önemli bir duyuru yaparak, seçmeli dersler arasına yeni bir konu ekledi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Erciyes Üniversitesi'nden Önemli Duyuru! Yeni Bir Ders Eklendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, öğrencilere önemli bir duyuru yaptı. Seçmeli dersler arasına yeni bir konu ekledi.

Tüm bölüm öğrencileri alabilecek

Rektörlük tarafından alınan kararla tüm bölüm öğrencilerinin seçebileceği, ‘Yakın Dönemde Türkler ve İngilizler’ adlı seçmeli ders, 2024-2025 akademik yılından itibaren müfredata dâhil edilecek. 

Edebiyat fakültesi tarafından verilecek

Yeni müfredata konulacak olan dersin geniş bir katılımcı kitlesine hitap edecek. Bu seçmeli ders, Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde görev yapan Doç. Dr. Cengiz Kartın tarafından yürütülecek. Ders, Pazartesi günleri saat 15:00 ile 17:00 arasında Edebiyat Fakültesi'nde yapılacak. Tüm öğrenciler, bölüm fark etmeksizin bu dersi seçebilecek.

Dersin içeriği

Dersin içeriği, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinden itibaren Türkler ve İngilizler arasındaki tarihsel ve kültürel ilişkilerin incelenecek. Türkler ve İngilizler arasındaki siyasi, ekonomik, askeri ve kültürel etkileşimler, bu ders kapsamında detaylı bir şekilde ele alınacak. Ancak bazı öğrenciler yeni müfredate girecek olan bu dersin mezuniyet kredisine etki edip etmeyeceğini merak ediyor.