Erciyes Üniversitesi'nden Zam

Kayseri Erciyes Üniversitesi, yaz dönemi için alınacak dersler için kayıt sürecini duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Erciyes Üniversitesi'nden Zam

Erciyes Üniversite Senatosu tarafından yapılan toplantının ardından, yaz okuluna katılacak öğrencilerin ders kayıtlarını yapmaları gereken tarihler belirlendi. Buna göre, ders kayıtları 16 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak ve 19 Temmuz 2024 Cuma saat 17:30'a kadar devam edecek. Bu süreçten sonra sistemler kapanacak ve ders kayıtları yapılamayacak.

Yaz Okulu Ücretlerine Zam

Ayrıca, yaz okulu ücretlerine yapılan zam da duyuruldu. Üniversite yönetimi tarafından oy birliğiyle alınan kararla, önceki yıla göre yaz okulu ücretleri yüzde 20 oranında artırıldı. Bu artış, Yükseköğretim Kurulu'nun belirlediği çerçevede, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için geçerli olacak.

Yaz okuluna katılacak öğrencilerin ders seçimlerini ÖBİSİS üzerinden yapmaları ve öğretim ücretini Halk Bankası Erciyes Üniversitesi Şubesi'ndeki hesaba yatırmaları gerekiyor. Ayrıca, ikinci öğretim programına kayıtlı öğrencilerle birlikte birinci öğretim programına devam eden öğrencilerden de yaz okulu ücreti alınacağı belirtildi.

Üniversite yetkilileri, derslik kapasiteleri ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayıları göz önünde bulundurularak yaz okulu eğitim ve öğretim programının planlandığını açıkladı.

Kayseri Erciyes Üniversitesi yetkilileri,  öğrencilere, detaylı bilgi ve ders kayıt işlemleri için üniversitenin resmi iletişim kanallarını takip etmelerini tavsiye etti.