Erciyes Üniversitesi Öğrencilerinin Büyük Çilesi

Kayseri'de üniversite öğrencileri tarafından yoğun olarak kullanılan otobüs hattının kaldırılması, özellikle Erciyes Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler tarafından tepki gösterildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Erciyes Üniversitesi Öğrencilerinin Büyük Çilesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de üniversite öğrencileri tarafından yoğun olarak kullanılan 554 Fakülte – Talas Express otobüs hattının kaldırılması, Erciyes Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler tarafından tepki gösterildi. Yaz tatilinde öğrencilerin şehirde bulunmadığı gerekçesiyle hattın kaldırıldığı, bu durumun öğrenciler için ciddi ulaşım sorunlarına yol açtı.

Hat kaldırıldı ulaşım zorlaştı

Erciyes Üniversitesi öğrencileri, yaz tatili nedeniyle hattın kaldırıldığı ve bütünleme sınavlarının hala devam ettiğini bu yüzde hattın erken kaldırıldığını vurguladı. Öğrenciler, diğer otobüs hatlarının üniversite kampüsüne girmemesi nedeniyle 554 hattını sıkça kullandıklarını söyledi. Üniversite içindeki farklı fakültelere ve sosyal alanlara ulaşımda bu hattın büyük kolaylık sağladığına dikkat çeken öğrenciler, hattın kaldırılmasının ulaşım sürecini zorlaştırdığını belirtti. 

Tramvay yolculuk süresini uzatıyor

Özellikle Talas ilçesine bağlı Anayurt Mahallesi'nde ikamet eden öğrenciler, ulaşım sorunu sıkça yaşıyor. Bu bölgeden Erciyes Üniversitesi kampüsüne giden tramvay durağına ulaşmak için öğrenciler iki tramvay değiştirmek zorunda kalıyor. Bu durum, yolculuk sürelerini önemli ölçüde uzatıyor ve öğrenciler için zaman kaybına neden oluyor.