Erdoğan açıkladı - Yeni asgari ücret beklentiyi karşılayacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücret ile ilgili açıklamada bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Erdoğan açıkladı - Yeni asgari ücret beklentiyi karşılayacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücret ile ilgili açıklamada bulunurken 'Asgari ücret beklentileri karşılayacak mı' sorusu? akıllarda yer etti. Aralık ayında başlaması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları öncesi zamma yönelik tahminler sürüyor. 

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammıyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Enflasyonla mücadeleye hız kesmeden devam ettiklerini ve bu konunun takipçisi olduklarını dile getiren Erdoğan, enflasyonun etkilerini önümüzdeki süreçte sileceklerini söyledi.

Erdoğan, “Biz hep çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik ve hamdolsun sözümüzü tuttuk. Asgari ücrete cumhuriyet tarihinde yapılmamış oranda zam yaptık. Emeklilerimizin maaşlarını artırdık ve onları daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik ve çok yakında uygulayacağız.” Dedi.

Emeklileri kısa vadede rahatlatacak 5 bin liralık ikramiye ödemelerinin de bu ay içerisinde yapılacağını belirten Erdoğan alınan tedbirlerle yapılacak ödemelerle emekli ve çalışanların yanında durmaya devam edeceklerini belirtti.

Asgari ücret konusunun kendi takvimi olduğunu söyleyen Erdoğan, işçi ve işveren kesimini bir araya getirip en makul çözümün bulunacağına inandığını kaydetti.

‘En az 17 bin lira olmalı’

Sendika temsilcileri Ocak 2024 zammıyla asgari ücretin en az 17 bin lira olması gerektiğine de dikkat çekiyor.

Anadolu’da Z raporu programımızda asgari ücret konusu ile ilgili vatandaşlara soru yönelttiğimizde kimi vatandaş asgari ücretin düşürülmesi gerektiğini savunurken kimi vatandaş da 15 üzeri olması gerektiğini dile getirdi.