Erdoğan: 'Sadece kendi çıkarlarımızı düşünemeyiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuveyt'te yaptığı konuşmada 'Sadece kendi çıkarlarımızı düşünerek böylesine geniş ve güçlü bir zemin inşa edemeyiz. Bunu başarmadan da geleceğimize güvenle bakamayız' ifadelerinde bulundu.

Erdoğan: 'Sadece kendi çıkarlarımızı düşünemeyiz'

“Halkının refahına, mutluluğuna, taleplerine sırtını dönerek sadece kendi çıkarlarını düşünen yöneticilerin ülkelerini ne hâle soktuklarını Suriye’de gördük” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dost ve kardeş ülkelerin başında halkına zulmeden değil, halkına hizmet eden yöneticilerin bulunmasını istediklerini söyledi ve şunları ekledi: “Gönül dünyamızın ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz ülkelerin zalimler tarafından yıkılışına değil, dirayetli ve adaletli liderler tarafından imarına şahitlik etmek istiyoruz. Bu bakımdan kardeşim Emir Hazretleri Şeyh Sabah’ın Kuveyt’te sergilediği bilgeliğe, liderliğe, vizyonerliğe çok büyük önem veriyoruz. Bölgemizde böyle liderler var olduğu müddetçe hep birlikte geleceğe daha da umutla bakabiliriz.”
 
Türkiye olarak Kuveyt başta olmak üzere Körfez ülkeleriyle siyasi, ticari, diplomatik, askerî ve diğer alanlardaki ilişkileri, en üst düzeyde tutmanın gayreti içinde olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgemizin huzuru ve refahı için iş birliği ve dayanışma kanallarını sürekli genişletmeli ve açık tutmalıyız. Siyasi ilişkilerimizi, ekonomik ve insani ilişkilerimizi, bunlarla beraber tahkim etmedikçe amaçlarımıza ulaşamayız. Hiç şüphesiz burada karşılıklı yarar ve destek ilkelerinden hareket etmek durumundayız. Sadece kendi çıkarlarımızı düşünerek böylesine geniş ve güçlü bir zemin inşa edemeyiz. Bunu başarmadan da geleceğimize güvenle bakamayız” dedi. HABER-FOTO: CUMHURBAŞKANLIĞI BASIN MERKEZİ