Erdoğan: 'Yeni anayasa 80 milyonla birlikte inşa edilmeli'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasanın 80 milyonla birlikte oluşturulması gerektiğini ifade ederek 'Yeni anayasa 80 milyonla birlikte inşa edilmeli' dedi.

Erdoğan: 'Yeni anayasa 80 milyonla birlikte inşa edilmeli'

Ülke ve millet olarak çok uzun zamandır yaşanan, kendisinin de son 14 yıldır, özellikle son 3-4 yıldır maruz kaldığı tecrübeler ışığında, Türkiye için en iyi olanı yapmaya çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tıpkı 2007 reformu gibi, bu Anayasa değişikliğinin de eksik olduğunu, asıl olanın, yeni bir anayasanın, 80 milyonun hep birlikte kafa kafaya vererek inşa edilip yazılması olduğunu söyledi.
 
Milletin, bu anayasa değişikliğine tarihî bir oranla ‘evet’ diyerek, kararın ‘Yeni Türkiye’nin müjdecisi hâline getireceğine inandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu mesele Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel meselesi veya AK Parti’nin meselesi değildir. MHP’nin parti meselesi değildir. Şu anda, şahsımın ve AK Parti’nin uyum sorunu da, icraat sorunu da yoktur” şeklinde konuştu. Bugün yaşanan uyumun, sistemin doğruluğundan değil, şahsı ile hükûmetin uyumundan kaynaklandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz işte bu durumu şahsi olmaktan çıkartıp sisteme bağlamak istiyoruz. Biz bugün varız yarın yokuz. Öyle bir sistem inşa edelim ki yarın da bu sıkıntılar yaşanmasın, onun için bu anayasa değişikliğini, yani kısmi anayasa değişikliğini önemli görüyoruz” dedi. HABER-FOTO: CUMHURBAŞKANLIĞI BASIN MERKEZİ