Erik çeyrek altını ikiye katladı
Baharın müjdecisi olan erik ve çağla Kayseri tezgahında yerini almaya başlarken, eriğin kilo fiyatı iki çeyrek altını buldu.
20 yıllık işletme sahibi olan Atilla Yıldız ürünlerinin dalından koparıldığı gibi yani taze olmasından dolayı fiyatının pahalı olduğunu söyledi. Özellikle erik fiyatının pahalı olduğuna vurgu yapan Yıldız, “Kış aylarında 100 gram eriği 70 liraya satarken baharın gelmesiyle birlikte 35 liraya satıyoruz” şeklinde konuştu. Bu durumun müşteriler tarafından pek hoş karşılanmasa da erik ve çağlanın taze olduğu için alanları bulunduğunu ve pahalılığından dolayı pek çok manavda bu meyvelerin mevcut olmadığına vurgu yaptı. Yıldız ayrıca eriğin hamile olan bayanlar ve erik yemek isteyen kişiler tarafından alındığını kaydetti. Manav Murat Bayram ise, “Yaz aylarında eriği, günlük 200 paket satarken şimdi 2 veya 3 paket ya satıyor yada satmıyoruz. Bu durum ister istemez bizi olumsuz etkiliyor” dedi.
PAHALI OLMA SEBEBİ SERA ÜRETİMİ OLMASI
Eriğin pahalı olmasını değerlendiren Yıldız, bu yüksek fiyatın erik mevsiminin henüz gelmemesinden ve sera üretimli olmasından kaynaklandığını ve bu nedenle tezgahlarda yüksek fiyata alıcı bulduğunu belirtti. Manav Yıldız, “Havaların ısınmasına bağlı olarak seradan tarlaya geçiş yapılacağından dolayı ürün bollaşacak, bütün tezgahlarda yerini almasının dışında fiyatı da normalleşecek. Bunun dışında diğer meyvelerin ucuz olması eriği odak noktası yapmaktan uzaklaştırıyor” diyerek konuşmasını sonlandırdı. ÖZEL HABER: HANİFE SARI (STAJYER)