Erken seçim mi olacak – Siyasiler tarih verdi!

31 Mart yerel seçimlerin ardından erken seçim, Türkiye'nin bir numaralı gündemi olmaya başladı. Seçim için muhalefet tarih verirken, iktidar 'gündemimizde yok' diyor. Bu sıralar alevlenen erken seçim tartışmalarında hangi siyasi ne yorum yapıyor, erken seçim olur mu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Erken seçim mi olacak – Siyasiler tarih verdi!

Son günlerde siyasetin gündemi erken seçim. Geçtiğimiz günlerde erken seçim yapılması gerektiğini söyleyen Yeniden Refah Partisi ve İYİ Parti’nin açıklamalarının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel de erken seçim çağrısında bulundu. İşte detaylar…

Kasım ayında erken seçim!

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel erken seçim çağrısını yineledi. Özel, ‘Eğer cesaretiniz varsa, gelecek sene kasım ayında erken seçim yapmaya varsanız CHP buradadır. Adaylığına güveni olan karşımıza çıkar’ dedi. 

Özel partisinin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nda iktidara erken seçim çağrısında bulunarak, ‘Bu milletin 5 yıl dayanacak gücü olmadığı gibi bizim de iktidarı 4 yıl daha bekleyecek sabrımız yok’ dedi. Özel, ‘Eğer cesaretiniz varsa, gelecek sene kasım ayında erken seçim yapmaya varsanız CHP buradadır. Adaylığına güveni olan karşımıza çıkar’ diye konuştu.

Erken seçim tartışmaları hakkında açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bunu spekülatif buluyorum diyerek,  olası erken seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden aday olup-olamayacağı tartışmaları hakkında, ‘Erken seçim kararı meclisle alınırsa, aday oluyor; başımızın üstüne. YSK, Tayyip beyin adaylığına müsamaha gösterdi. Bu seçimde de olamaması gerekirdi. Recep Tayyip Erdoğan, bir seçim mağlubiyeti yaşayarak gitmelidir’ ifadelerinde bulunmuştu.

Türkiye'nin erken seçime doğru ilerlediğini söyleyen Yeniden Refahlı Suat Kılıç da, ‘2025 yılı sonbaharı ya da 2026 yılının ilkbaharı olabilir, bu erken seçim kapımızı çalacaktır’ dedi.

AK Parti: Erken seçim söz konusu değil!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, MKYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada partideki değişim hazırlıklarına değinirken, büyük kongreye ilişkin takvimin Mart ayında netleşeceğini belirtmiş, erken seçim iddialarına da, ‘Söz konusu değil’ şeklinde cevap vermişti.