Ersoy'dan DEM Partili Gergerlioğlu'na Tepki!

Kayseri'de yaşanan olaylara yönelik DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun yaptığı açıklamalara Kayseri MHP Milletvekili Baki Ersoy sert tepki gösterdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Ersoy'dan DEM Partili Gergerlioğlu'na Tepki!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, Suriye uyruklu bir kişinin küçük yaştaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiası, kentte büyük bir infiale yol açmıştı. Bu olaylara yönelik DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yaptığı açıklamalara Kayseri MHP Milletvekili Baki Ersoy sert tepki gösterdi.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kayseri’de Suriyelilere yönelik linç eylemlerinin araştırılması için Meclis Araştırması açılmasını teklif etti. Gergerlioğlu, "Geçmişte yaşadığımız 6-7 Eylül Olayları, Çorum Olayları, Sivas Katliamı ve Maraş Olayları gibi toplumsal şiddet olayları, nefret söylemi ve linç kültürünün ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha göstermektedir. 6-7 Eylül 1955'te İstanbul’da yaşanan ve azınlık yurttaşlara yönelik linç ve yağma olayları, Türkiye'nin tarihindeki en kara lekelerden biridir. Aynı şekilde, Çorum Olayları (1980), Sivas Katliamı (1993) ve Maraş Olayları (1978) da toplumumuzda derin yaralar açmıştır. Nefret söylemi ve linç kültürünün engellenmesi için acilen önlemler alınmalıdır. Öncelikle, sosyal medya platformlarının denetlenmesi ve nefret söylemi içeren paylaşımlar hakkında derhal işlem yapılmalıdır. Ayrıca, toplumsal barışı tehdit eden provokatif eylemlere karşı caydırıcı cezaların uygulanması gerekmektedir. Almanya Solingen’de Türklere yapıldığı zaman ne kadar karşı çıkmıştık, değil mi? Hepimiz karşı çıkmıştık. Aynısı şu an sığınmacılara yapılıyor. Niye karşı çıkmıyoruz? Kayseri Emniyet Müdürü: 'Ey kalabalık durun, tecavüz edilen Türk değil, merak etmeyin, sakin olun, sakin.' diyor!"

Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, bu iddialara karşı sert bir tepki gösterdi. Ersoy, 'Kayseri’nin çalışkan ve sevilen Valisi Sayın Gökmen Çiçek ile Hakkari ve Van Emniyet Müdürü iken teröristlerin korkulu rüyası olan Kayseri Emniyet Müdürümüz Sayın Atanur Aydın, Kayseri’de yaşanan olaylar karşısında gecenin ilk saatlerinden son anına kadar vatandaşlarımızın yanında olmuş ve olası birçok provokasyonu önlemiştir. İftira atılan şekilde bir beyanı da söz konusu olmamıştır. Biz de buna o gece yanlarında olduğumuzdan şahidiz' şeklinde açıklamada bulundu.