ERÜ 2017 doktora tez sayısında 24'üncü sırada

Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ) 2017 yılı doktora tezi sayılarında toplam 55 adet tez ile üniversiteler içerisinde 24'üncü sırayı aldığı ortaya çıktı.

ERÜ 2017 doktora tez sayısında 24'üncü sırada

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) Tez Merkezi’nden edinilen bilgilere göre 8 aylık bir süreçte üniversitelerin doktora tezi sayılarındaki sıralamalarda Erciyes Üniversitesi, 20’si hazırlanmakta, 12’si işlemde ve 23’ü de onaylanmış olan toplamda 55 tez ile 24’üncü sırada yer alırken, ERÜ’yü ise 54’er tez ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Gebze Teknik Üniversitesi takip etti.

GAZİ VE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TEZ ÜRETİM FABRİKASI GİBİ

YÖK’ün tez merkezinden edinilen bilgilerde, 2017 yılı içerisinde hazırlık, işlem ve onay aşamaları ile birlikte toplam doktora tez sayılarında üniversiteler içerisinde ilk sırayı toplam 278’er tez ile Gazi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin aldığı dikkatleri çekti. Listenin ikinci sırasında ise toplam 275 doktora tezi ile İstanbul Üniversitesi bulunurken, 3’üncü sırada ise 229 tez ile Hacettepe yer aldı.

Üniversiteler arasında en az doktora tezi bulunanı da toplam 1’er tez ile Acıbadem, Adalet, Amasya, Çağ, Çankırı Karatekin, Erzincan, Gümüşhane,  İstanbul Medeniyet, Karamanoğlu Mehmet Bey, Niğde ve TOBB Üniversiteleri oldu. HABER: KAAN AKBAŞ