Erü Bahar Şenlikleri iptal

Erciyes Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen öğrenci bahar şenlikleri, güvenlik gerekçesi ile ertelendi. Şenlikler, aşırı alkol tüketimi ve ahlaka aykırı davranışlar nedeniyle eleştiriliyordu.

Erü Bahar Şenlikleri iptal

DÖNEM SONA ERİYOR

Erciyes Üniversitesi’nin 20 yıldan bu yana yaptığı öğrenci bahar şenlikleri, bu sene yapılmayacak. Erciyes Üniversitesi tarafından yapılan iptal duyurusunda “20. Öğrenci Bahar Şenliği Valilik kararı gereğince ileri bir tarihe ertelenmiştir” denildi. Ancak şenliklerin bu sene ileri bir tarihte yapılması da imkansız görünüyor. Çünkü Haziran ayı sonu itibariyle üniversitede eğitim ve öğretim dönemi sona erecek.

BİRÇOK SORUNA NEDEN OLUYORDU

Öğrenci bahar şenliklerinin yapılmamasıyla ilgili birçok gerekçe sıralanıyor. Daha önce ki yıllarda yapılan şenliklerde aşırı alkol tüketiminin yanında, ahlaka aykırı birçok olay meydana geliyordu. Dışarıdan katılımın engellenmediği, izdihamın yaşandığı şenlik alanında kız öğrencilere yönelik çok sayıda taciz vakası da gerçekleşiyordu. Çevre kirliliği ve altyapı problemleri de şenliklerle ilgili ortaya çıkan diğer sorunlar olarak gösteriliyordu.

İŞ TİCARETE DÖKÜLÜYORDU

Bahar şenlikleri ile ilgili yapılan bir başka tartışma ise üniversite kasasından yüksek meblağlar ödenerek ses sanatçılarına konser verdirmenin doğru olup olmadığıydı. Sanatçıların belirlenmesi, öğrenciler arasında ki ideolojik kutuplaşmanın körüklenmesi ve şenlik alanlarının ticari olarak işletilmesi ile ilgili sorunlar da üniversite yönetimini zorluyordu.

EN ÖNEMLİ GEREKÇE GÜVENLİK

Bununla beraber, üniversite yönetiminin böyle bir karar almasında ki en etken unsurun, güvenlik ve istihbarat birimlerinden gelen uyarılar olduğu belirtiliyor. Bazı marjinal grupların, bahar şenliklerinde “ses getirecek eylem yapma” hazırlığında olduğu bilgisi üzerine, Türkiye genelinde birçok üniversitenin, bu tarz şenlikleri yapmama kararı aldığı, Erciyes Üniversitesi’nin de bu doğrultuda hareket etmeyi doğru bulduğu ifade ediliyor.