ERÜ, bütçe gideri en yüksek 16'ncı üniversite oldu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ), 2016-2017 eğitim-öğretim yarı yılı bütçe giderlerinde üniversiteler içerisinde en yüksek 16'ncı üniversite oldu.

ERÜ, bütçe gideri en yüksek 16'ncı üniversite oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Yüksek Öğretim Kurumu’ndan (YÖK) elde edilen bilgilere göre, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk yarısında, aralarında personel giderleri, sosyal güvenlik ve prim giderleri, mal ve hizmet alımı giderli, cari transferler ve sermaye giderlerinden oluşan bütçe giderleri büyüklükleri bakımından ERÜ’nün diğer üniversiteler arasında 16’ncı sırada yerini aldı.

YARIM MİLYAR LİRA BÜTÇE GİDERİ

Üniversitelerin bütçedeki gider miktarlarının öğrenildiği bilgilerde, ERÜ’nün 2016-2017 yarı yılında toplam giderlerinin 438 milyon 467 bin lira olduğu kaydedildi. Söz konusu rakam ile ERÜ, üniversiteler içerisinde 16’ncı sırada bulunurken, ERÜ’yü ise Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) izledi. Öğrenilen bilgilerde giderlerdeki en büyük payı personel giderlerinin aldığı kayıtlara geçerken, onu da sırası ile şunlar izledi; sermaye giderleri, mal ve hizmet alım giderleri, sosyal güvenlik prim giderleri ve cari transferler.

EN BÜYÜK GİDER İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN

Üniversiteler içerisinde en büyük bütçe giderinin rekor miktar ile İstanbul Üniversitesi’ne ait olduğu dikkat çekti. Buna göre 1 milyar 171 milyon 378 bin liralık bir bütçe giderine sahip olan İstanbul Üniversitesi, kendinden sonra gelen Ankara Üniversitesi’nin giderinden yaklaşık olarak 300 milyon lira fazla gidere sahip oldu. Listenin 3’üncü sırasında ise Hacettepe Üniversitesi yer aldı. Kayseri’nin ikinci devlet üniversitesi Abdullah Gül Üniversitesi’nde ise 82 milyon 385 bin lira bütçe gideri kaydedildi. Üniversiteler arasında en az bütçe gideri ise Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde yaşandı.

ÜNİVERSİTELERE 25 MİLYAR LİRALIK HARCAMA

Türkiye’deki üniversitelerin bütününe söz konusu eğitim-öğretim yılında toplam 25 milyar 620 milyon 450 bin liralık harcama gerçekleştirildiği paylaşıldı. Bu harcamalar içerisinde ilk sırayı toplam 14 milyar 484 milyon 562 bin lira ile personel giderleri alırken, onu da sırası ile sermaye giderleri, mal ve hizmet alımı giderleri, sosyal güvenlik primleri giderleri ve cari transferler izledi. HABER: KAAN AKBAŞ