ERÜ'de 4 Farklı Alan Kiraya Veriliyor!

Erciyes Üniversitesi kampüsü içerisinde 4 noktada kiralık alanlar ihaleye çıkıyor. Bakın o alanlarda hangi hizmet yer alacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

ERÜ'de 4 Farklı Alan Kiraya Veriliyor!

Erciyes Üniversitesi Merkez Kampüsü içerisinde 2 farklı noktada toplam 4 elektrikli araç şarj istasyonu yeri ihaleye çıkıyor. 

Türkiye’de yerli otomobil TOGG’un yaygınlaşması ile elektrikli araç sayısında hızlı bir artış yaşanıyor, Kayseri’de de alışveriş merkezleri ve özel alanlarda bulunan elektrikli araç şarj istasyonları araç sahipleri tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Elektrikli araç şarjı için araç türüne ve batarya kapasitesine göre 40 dakika ile 90 dakika arasında bir süre yeterli oluyor. 

Erciyes Üniversitesi gelişen teknolojiye kampüsünde yer veriyor. Üniversite etrafında birkaç farklı noktada elektrikli şarj istasyonları yer alıyordu fakat üniversite içerisinde elektrikli şarj istasyonu yer almıyordu. Üniversite yayımladığı ihale ile kampüs içerisinde 4 elektrikli şarj istasyonu yerini kiraya verecek. 

İhale ilanına göre üniversite kampüsü içerisinde 4 adet şarj istasyonu oluşturulması hedefleniyor. Yapımı planlanan şarj istasyonlarından birisinin 120 Kw DC diğerlerinin ise 22 kw AC olması ihale şartnamesinde yer alıyor. 

Nerelerde Yer Alacak;

Kampüs içerisinde kiraya verilecek şarj istasyonlarının yerinin dağılımı ise şu şekilde; 
2 şarj istasyonu rektörlük otoparkında 
2 şarj istasyonu öğrenci yemekhanesi açık otoparkında yer alacak. 

*İhaleyle ilgili detaylı bilgiye Erciyes Üniversitesi kurumsal web sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.