ERÜ'de fark ödemeleri hız kazandı!

Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) imzalanan protokol kapsamında geçmiş aylara ait fark ödemeleri tamamlanıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

ERÜ'de fark ödemeleri hız kazandı!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ), 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamında gelişme yaşandı. Yetkili işçi sendikaları ve üniversite yetkili sendikası TUHİS arasında 4 Temmuz'da ek protokol imzalandı. Bu protokol ile birlikte, geçmiş aylara ait fark ödemeleri için belirlenen program uygulanmaya başlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

İşçi sendikalarının ve TUHİS'in katkılarıyla yürütülen bu süreçte, ERÜ'nün 10 no'lu işkolundaki Ticaret, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar'da çalışan işçilerin fark ödemeleri tamamlandı.

Yine üniversitenin 17 no'lu işkolundaki Sağlık ve Sosyal Hizmetler iş kolunda faaliyet gösteren Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkez'inde çalışan işçilerin fark ödemelerinin bir kısmı tamamlandı, kalan ödemelerin ise iki ay içerisinde tamamlanacağı belirtildi.

Ayrıca, ERÜ'nün 17 no'lu iş kolundaki Sağlık ve Sosyal Hizmetler'de bulunan Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkez'inde çalışan işçilerin fark ödemelerinin de aynı şekilde iki ay içinde tamamlanması planlanmaktadır.

Bu gelişmeler doğrultusunda, yapılan protokolün, işçi kesiminin haklarının korunmasına yönelik önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

ERÜ'de fark ödemeleri hız kazandı!