ERÜ'de istifa!

Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faik Bilgili, sosyal medya hesabından istifasını duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

ERÜ'de istifa!

Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faik Bilgili, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Bilgili, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Akademik ve idari çalışmalarımız sürecinde, fakültemiz ile üniversitenin diğer birimleri arasındaki iletişimde yaşanan aksaklıklar, belirsizlikler ve yönetim anlayışındaki farklılıklar, görevimi etkin bir şekilde sürdürmemi zorlaştırmıştır.'' ifadelerine yer verdi.

Bilgili'nin istifa açıklaması şöyle,

'Sayın meslektaşlarım, değerli öğrencilerimiz ve kıymetli üniversite çalışanlarımız,

Gördüğüm lüzum üzerine, Aralık 2020 tarihinden bu yana yürütmekte olduğum Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlık görevimden istifa ediyorum. Bu vesileyle üniversitemizin değerli öğretim elemanlarına, öğrencilerimize ve ailelerine, idari personelimize, ayrıca şehrimizin ve bölgemizin saygın paydaşlarına birkaç önemli hususu aktarmak istiyorum.

ERÜ-İİBF, Ideas/RePec sıralamasına göre Türkiye'deki 244 İİBF arasında 5. sırada, Avrupa'daki 3947 İktisat, İşletme ve Finans fakülteleri arasında ise ilk %10'luk dilimde yer almıştır. Bu başarı, son 10 yıl boyunca fakültemizin akademik kadrosunun özverili çalışmaları sayesinde elde edilmiştir.

ERÜ'de istifa!

Fakültemizin WOS/Scopus/AEA/RePec/ABDC indeksli makaleleri, kitapları ve kitap bölümleri, dünyanın en saygım üniversitelerinin kütüphanelerinde yer alarak uluslararası düzeyde akademik prestijimizi pekiştirmiştir. Bu çalışmalara katkıda bulunan tüm akademik personelimize ve özverili çalışmaları ile fakültemize destek veren idari personelimize teşekkür ediyor, başarılarımın devamını diliyorum.

2022 yılında ERÜ Senatosu tarafından kabul edilen ve 2024 Ocak ayından itibaren YÖK onayı ile yürürlüğe giren yeni atama ve yükseltme kriterleri, sosyal bilimler alanındaki fakültemize, fen ve mühendislik alanlarındaki kriterlere benzer standartlar getirmiştir. Bu değişiklikler, akademik gelişimi ve sürdürülebilir başarıyı teşvik etmek amacıyla hayata geçirilmiştir.

Ancak, akademik ve idari çalışmalarımız sürecinde, fakültemiz ile üniversitenin diğer birimleri arasındaki iletişimde yaşanan aksaklıklar, belirsizlikler ve yönetim anlayışındaki farklılıklar, görevimi etkin bir şekilde sürdürmemi zorlaştırmıştır.

Bu sebeple, istifa ederken, üniversitemizde, ve genel olarak üniversitelerde, yaşanan sorunların azaltılması ve kaynakları daha verimli kullanımı için aşağıda bazı ilgili önerileri/ilkeleri sıralamaktayım. Bu öneriler/ilkeler, aynı zamanda, üniversitelerin bilimsel platformlarda ve uluslararası rekabette daha etkin olmasına ve başarıları sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak stratejilere de yardımcı olacaktır. Böylece,

Fakültelerin başarıları ulusal ve uluslararası düzeyde izlenmeli ve teşvik edilmelidir.

Bölümlerin ve öğretim elemanlarımı başarıları ulusal ve uluslararası düzeyde izlenmeli ve teşvik edilmelidir.

Akademik kadroları atanmasında en önemli kriter, adayların bilimsel çalışmaları olmalıdır.

Çalışanların özlük hakları ve akademik başarıları adil bir şekilde gözetilmeli ve değerlendirilmelidir.

Üniversite içindeki yönetim ve iletişim, tüm birimleri motive edici nitelikte olmalıdır.

Kurumsal menfaatler her zaman bireysel menfaatlerin önünde tutulmalıdır.

Tüm faaliyetlerde kamu yararının korunması temel ilke olarak benimsenmelidir.

Bu ilkelerin rehberliğinde, etkili bir yönetim anlayışı ve güçlü çalışan motivasyonu sağlandığında, üniversitelerimizin uluslararası sıralamalarda daha üst konumlara ulaşacağına, lisans ve lisansüstü eğitimlerin verimliliğinin artacağma ve uluslararası bilimsel platformlara katkılarımızın daha da güçleneceğine inanıyorum.'