ERÜ'den çok radikal karar.. O programların tamamı kapatılıyor!

Erciyes Üniversitesi'nde, bütün bölümlerde ikinci öğretim programlarının kapatılmasına karar verildi. Üniversitede ikinci öğretim devrini sona erdirecek kararın gerekçesi Kayseri Anadolu Haber'de..

ERÜ'den çok radikal karar.. O programların tamamı kapatılıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ), bütün öğrencileri ve akademisyenleri yakından ilgilendiren radikal bir karara imza atıldı. 2023-2024 akademik yılında uygulanması planlanan karara göre, bütün fakülte ve yükekokullardaki bölümlerde yer alan ikinci öğretim pogramları sona erdirilecek. Bir başka ifadeyle, üniversitedeki bütün bölümlerin ikinci öğretim programlarına öğrenci alınmayacak. 

ERÜ’de bütün ikinci öğretim programlarının kapatılmasını öngüren kararın, geçtiğimiz ay üniversite senatosu tarafından alındığı öğrenildi. 19 fakülte 3 yüksekokulun bulunduğu ERÜ’de 50 bine yakın öğrenci eğitim görüyor. İkinci öğretim uygulamasının kapatılması ile birlikte ERÜ’de öğrenci sayısında önemli ölçüde azalma olacağı belirtiliyor.

ERÜ Yönetiminin bu kararı alma gerekçesi ise YÖK’ün araştırma üniversitelerine yönelik aldığı tavsiye kararına dayanıyor. YÖK, araştırma üniversitelerinin kapasitelerini geliştirmeyi, öğretim elamanlarına ise daha fazla araştırma ve geliştirme imkanı sağlamayı amaçlıyor. YÖK’ün Erciyes Üniversitesi ile birlikte diğer araştırma üniversitelerine de benzer kararı alması için tavsiyede bulunduğu öğrenildi.

Üniversite senatosu tarafından alınan karar YÖK tarafından onaylandıktan sonra uygulamaya geçecek. Böylece, Erciyes Üniversitesi’ndeki tüm eğitim birimlerinde ikinci öğretim uygulaması sona erecek. Bu karar en çok öğretim elemanlarını sevindirirken, öğretim üyelerinin üzerindeki ders yükü önemli ölçüde hafifleyecek. Böylece akademisyenler bilimsel faaliyetlere daha nitelikli zaman ayırabilecekler. Bu kararla birlikte Erciyes Üniversitesi’nin hem eğitim kalitesinin artacağı hem de bilimsel çalışmalarının daha nitelikli hale geleceği belirtiliyor.