ERÜ İletişim öğrencileri sokak hayvanlarını gözetmekte kararlı

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü okuyan öğrenciler ''Halkla İlişkiler Yazarlığı'' dersi kapsamında Sokak Hayvanlarını içeren bir sosyal sorumluluk projesi yürüttü.

ERÜ İletişim öğrencileri sokak hayvanlarını gözetmekte kararlı

Edinilen bilgilerde projenin amacının öncelikle kış aylarına girilmesi, havaların soğuması ile birlikte insanların sokak hayvanlarına bakış açılarını değiştirmek, duyarlılığı arttırmak ve insanlara örnek olabilecek uygulamaları hayata geçirmek olduğu ifade edilirken, proje ile ilgili olarak Kocasinan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Şaban Özdemir ve Kayseri Hayvan Derneği (KAHHAKDER) Başkan Yardımcısı Alison Kademoğlu ile görüldüğü ve sokak hayvanları hakkında bilgiler alındığı kaydedildi. Öğrenciler tarafından diğer yandan ise Kayseri’de bulunan Molu Hayvan Barınağı’nı ziyaret edilerek oradaki hayvanların bakımına ilişkin bilgiler edinildiği, park ve bahçeler müdürlüğüne gidilerek Kocasinan Belediyesi’ne bağlı Barış Manço Parkı’na sokak hayvanları besleme ünitesinin yerleştirildiği de öğrenildi. Kayseri Hayvan Derneği’nden (KAYHAKDER) alınan köpek mamalarının yerleştirilen besleme ünitelerine konulduğu bilgisi verildi. Öğrenciler, bu konuda duyarlılığı arttırmak için ise  ERÜ İletişim Fakültesi’nde belirlenen yerlere afişlerin asıldığı, Cumhuriyet Meydanı, Düvenönü ve yeraltı çarşısında, basılan broşürlerin dağıtıldığını paylaştı.
 
“YETERLİ SEVİYEYE ULAŞILMADIĞI GÖRÜLDÜ”
 
Söz konusu projenin bitiminde kendilerinden önce de gerek belediyelerin, gerekse derneklerin çalışmalarda bulunduğu ancak yeterli seviyede amaçlarına ulaşamadıklarının görülmesi üzerine öğrenciler, bunda en önemli etkenlerden biri olarak vatandaşta bu konuda yeterli bilincin henüz oluşmaması ve bu yüzden yeterli destek görememesinin tespit edildiğini söyleyerek, hayvanların insan yaşam standartlarını düşürdüğü düşüncesinden dolayı derneklerin ve belediyelerin yaptığı çalışmaların askıda kaldığını öne sürdüler. Kendilerinin bu konuda halkla ilişkiler öğrencileri olarak, halkı bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını, sonucunda ise barınak ziyaret sayısının arttığının gözlemlendiğini belirten öğrenciler; “Sokaktaki hayvanlara yüz çevirmek yerine onlara bir kap yemeği ve suyu çok görmeyip, onların ulaşabileceği yerlere koyalım. Sakat ve yaralı hayvanlara ufacık bir şefkati fazla görmeyelim” dediler. 
 
BİLİCİ: “AĞAÇ, HAYVAN HATTA İNSAN SEVGİSİNDE BÜYÜK BOŞLUK VAR”
 
Kampanya ile ilgili görüşlerini aldığımız projenin destekçilerinden Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Ethem Bilici ise her geçen gün daha da materyalleşen dünyada, ağaç sevgisi, hayvan sevgisi ve hatta insan sevgisi konusunda büyük bir boşluk oluşmakta olduğunu ve böyle çalışmaların önem arzettiğini ifade ederek şunları söyledi; “Fakültemiz Halkla İlişkiler bölümü öğrencilerinin sokak hayvanların korunması, beslenmesi ve bu yolla toplumu bilinçlendirme kampanyasını gayet başarı bir çalışma olarak gördüm. Her geçen gün daha da materyalleşen dünyada, ağaç sevgisi, hayvan sevgisi ve hatta insan sevgisi konusunda büyük bir boşluk oluşmaktadır. Tam da böyle bir gidişat içerisinde öğrencilerimizin sokak hayvanlarını ‘görmesi’ ve ‘görünür’ hale getirmesi son derece büyük önem arz etmektedir. Kış aylarında havaların çok soğuk olması nedeniyle sokak hayvanları aç kalmakta ve donma tehlikesi yaşamaktadır. Öğrencilerimiz hem sokak hayvanlarını beslemiş, hem de kampanya kapsamında hazırladıkları eğitici ve bilgilendirici materyalle toplumda bir farkındalık oluşturmaya çalışmıştır. Eskiden bizim insanlarımız evlerinin çatısına güvercin evleri yapar, yaban hayvanlarını besleyebilmek için açık araziye yiyecek bırakır ve hayvanlara karşı pek çok fedakarlık yaparlardı. Bugünkü gençlerimizin böyle bir konuyu düşünüp üzerinde çalışma yapmaları son derece anlamlı ve önemlidir, öğrencilerimize içtenlikle teşekkür ediyorum.” ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ