ERÜ, KAYÜ, AGÜ, NNYÜ... Yeni mezunlar yandı!

Üniversitelerde dönemin bitmesine az kaldı. Mezun olacak öğrenciler ise mezuniyet balosu için hazırlıklara başladı. Fiyatlar ise cep yakıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

ERÜ, KAYÜ, AGÜ, NNYÜ... Yeni mezunlar yandı!

Okulların kapanmasına yakın üniversitelerde de mezuniyet heyecanı yaşanıyor. Mezuniyet balosu yapacak okul veya öğrenciler ise genellikle lüks mekanlarda etkinlik yapmayı tercih ediyor. Kayseri’de ise hem düğün sezonu hem mezuniyet balosu derken birçok mekan da dolmuş durumda.

Mezuniyet hazırlığı uzun süre devam ediyor. Öğrenciler hazırlıklarına dönem başından başlıyor. Özellikle erkenden balo salonlarında yer ayarlamak daha uygun fiyata geldiği için öğrenciler zamanından çok çok önce hazırlıklara başlıyor.

Kayseri’de ise fiyatlar sunulan imkanlara göre değişiyor. Mekan ve organizasyonun büyüklüğüne göre kentteki mezuniyet salonlarının fiyatı kişi başı yaklaşık 500 TL’den 1500 TL’ye kadar değişkenlik gösteriyor. 

Kocasinan ilçesinde bulunan 300 kişilik bir salonun fiyatı ise 600 bin TL olduğu Melikgazi’de ise bir salonun 400 kişilik fiyatının 150 bin TL olarak hizmet veriyor. Bu fiyatlar mekan, yemek, organizayon ve kişi sayısına göre değişkenlik gösteriyor.

ERÜ, KAYÜ, AGÜ... Yeni mezunlar yandı!

Kayseri’de mezuniyet fotoğraf çekimi ise 200 TL ile 5 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor. Ayakkabı 300 TL - 2.500 TL, Kuaför 1000 TL – 6.000 TL  ve Kıyafet 500 – 3.000 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

Bazı öğrenciler ise mezuniyetin gerekli olduğunu belirterek, ''Mezuniyet balosu bence gerekli değil ancak tören olmalı bence. Zaten okul kep ve cübbeyi veriyor.'' dedi.

Bir başka öğrenci ise ''Kayseri’de lüks olmayan bir yer yok zaten. Lüks olan yer ile olmayan yerin fiyatlarının farkı çok az dolayısıyla biz de daha güzel olması için lüks mekanları tercih ediyoruz. Mezuniyet partisi bizler için bence çok önemli. 4 yılın sıkıntısı ve stresini arkadaşlarımla eğlenerek atıyorum'' ifadelerini kullandı.