ERÜ Mustafa Çıkrıkçıoğlu MYO'dan tekstil sektöründeki gençlere istihdam projesi

Erciyes Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Tekstil Destek Elemanı Yetiştirme Projesi'nin açılış ve bilgilendirme toplantısı Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

ERÜ Mustafa Çıkrıkçıoğlu MYO'dan tekstil sektöründeki gençlere istihdam projesi

Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen tekstil sektöründeki gençlerin istihdamı projesinin bilgilendirme toplantısına Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Nafiz Kahraman, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ebubekir Güngör, Proje Eğitim Koordinatörü Mustafa Yılmaz ve sektörün çok sayıda temsilcisi ile davetliler katıldı.

Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamındaki ‘Tekstil Destek Elemanı Yetiştirme Projesi’ toplantısında ilk konuşmayı gerçekleştiren Proje Koordinatörü ve Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kahraman, Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Ticaret Odası ve Melikgazi Halk Eğitim Merkezi’nin proje ortağı olduğu ve çeşitli tekstil firmalarının iştirakçi olarak katıldığı proje hakkında bilgiler vererek Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu’nun eğitim öğretim faaliyetleri yanında bir çok projenin de üreticisi ve ortağı olduğunu dile getirdi. Sürdürdüğü konuşmalarında proje hakkında da bilgiler paylaşan Prof. Dr. Kahraman, tekstil sektöründe genç ve işsizi olan gençlerin istihdamının arttırılması için ortaya konulan proje ile 60 gence kurs hizmeti verilmesinin ve bunu yüzde ellisine ise istihdam garantisi sunulmasının öngörüldüğünü belirtti. Yüzde 88.61’inin hibe şeklinde planlandığı projenin bütçesinin 258 bin 267 Euro olduğunu da sözlerine ekleyen Kahraman şunları paylaştı: “Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından finanse edilen Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Erciyes Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu tarafından ‘Tekstil Destek Elemanı Yetiştirme Projesi’ adıyla hazırlanan proje yapılan değerlendirme sonucunda başarılı bulunarak hibe almaya hak kazanmıştır. Proje süresi 12 ay olarak belirlenmiş olup 15-29 yaş arası meslek lisesi, ön lisans, lisans veya olgunlaşma enstitüsü tekstil, halı kilim alanları veya yan dallarından mezun genç işsizler hedef grup olarak seçilmiştir. Her grupta 20 kursiyer olmak üzere 3 grupta toplam 60 katılımcı bulunacaktır. Kursiyerler; konfeksiyon (hazır giyim), baskı, tekstil testleri ve ev tekstili alanlarında uygulamalı mesleki eğitim alacaklardır. Halk Eğitim Merkezi e-yaygın sistemine kayıtları yapılan kursiyerlerin eğitim sonunda başarılı olanlara MEB onaylı sertifika düzenlenecektir. Diğer taraftan bütün kursiyerler, KOSGEB Girişimcilik desteklerinden faydalanarak kendi işyerlerini kurabilmeleri amacıyla 70 saat uygulamalı girişimcilik eğitimi alacaklardır. Eğitimler sonunda kursiyerler önceden belirlenen işletmelerde stajlarını tamamladıktan sonra en başarılı 12 kursiyer Almanya'da düzenlenen Uluslararası Tekstil Fuarı’na katılarak uluslararası firmalarla iletişim kuracak, sektörde kullanılan yenilikçi ürünleri, teknik ekipman ve malzemeleri yerinde görme ve inceleme fırsatı elde ederek mesleki bilgi ve becerilerinin arttırılmasına katkı sağlanarak yeni vizyonlar oluşturabileceklerdir.”

Toplantıda söz alan İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ebubekir Güngör ise İŞKUR’un faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, Kayseri’de iplik ve tekstil alanında toplam 200 işletme bulunduğunu ve toplamda 9 bin kişinin de istihdamının gerçekleştirildiğini ifade ederek, söz konusu proje ile tekstil sektöründe nitelikli genç istihdamının kısmen de olsa sağlanacağına işaret etti.

Proje Eğitim Koordinatörü Mustafa Yılmaz ise her kurs dönemi bitiminde defile veya sergi şeklinde ürünlerin halka sunulacağını bildirdi. HABER: KAAN AKBAŞ