ERÜ önemli bir olaya el attı!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) dünya gündeminde tehdit ouşturan islomofobi konusuna el attı. ERÜ Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın konuya ilişkin yazdığı köşe yazısında değerli açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

ERÜ önemli bir olaya el attı!

İslamofobi, İslam dinine karşı oluşturulmuş ciddi bir algı operasyonudur. Bu tehdidin İslam dininin üzerine adeta çöktüğü belirtilmektedir. Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın ise islamofobi konusundaki ciddi tehditlerin önüne geçebilmek için ERÜ-OIC-IPHRC işbirliğinde hayata geçirilmesi planlanan proje hakkında köşe yazdı.

İslam'a karşı yürütülen bu algı operasyonunun amacının insanların İslam'a karşı olumsuz bir bakış açısının oluşturulması olduğunu belirten Aydın, yalan haber, nefret söylemi, yabancı düşmanlığı, kültürel ırkçılık ve şiddet içerdiğini ifade etti.

Aydın, son yıllarda İslamofobi farkındaığının arttığını ancak uluslararası toplumun ve örgütlerinin daha fazla çaba göstermesi gerektiğini, medya ve sivil toplumun da bu mücadelede önemli bir alan olduğunu vurguladı.

I. Uluslararası Medya, Dijital Kültür ve Din Kongresi'nin İslamofobi ile mücadelede önemli bir platform oluşturduğunu belirten Aydın, şunları kaydetti: ''Kongrede, Medya ve Din Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu (OIC-IPHRC) yetkililerine önerilen 'Politika Yapıcılar için İslamofobi ile Mücadelede Medya ve Sivil Toplum Rehberi'ne ilişkin çerçeve metin, OIC-IPHRC’nin 30 Haziran-04 Temmuz 2024 tarihlerinde Cidde'de gerçekleştirilen 23. olağan toplantısında kabul edildi.''

Rehber uzman ekipler tarafından hazırlanacak!

Prof. Dr. Hakan Aydın, rehberin, Erciyes Üniversitesi - İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu işbirliği ile Prof. Dr. Hakan Aydın ve Dr. Hacı Ali Açıkgül Editörlüğünde Doç. Dr. Metin Eken ve Doç. Dr. Faruk Karaarslan’ın da aralarında yer aldığı uzman bir araştırmacı ekip tarafından hazırlanacağını söyledi.

Projenin diğer adımlarını öğrenmek ve köşe yazısını okumak için tıklayın...