ERÜ rektör adayı Prof. Dr. Gönülalan'dan Cemiyet'e ziyaret

Erciyes Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Zafer Gönülalan Gazeteciler Cemiyeti'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

ERÜ rektör adayı Prof. Dr. Gönülalan'dan Cemiyet'e ziyaret

Sözüne geçmişte yer aldığı mevkiilerden bahsederek başlayan Prof. Dr. Gönülalan, katkıları olabileceğini düşünerek rektörlük seçim sürecine kendisinin de aday olmaya karar verdiğini belirtti. Prof. Dr. Gönülalan; "17 Aralık seçim takvimi belirlendi. Üniversite içerisinde ve dışarısında insanlarımızın nabzını tutan, çok kıymet verdiğimiz ve bilgilendimesini hayatımızın her aşamasında hissettiğimiz basınımızın güzide temsilcisi olan Gazeteciler Cemiyeti'ni de ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunmak istedik, kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz" ifadelerinde bulunarak Cemiyet Başkanı Metin Kösedağ'a memnuniyetini iletti.

Prof. Dr. Gönülalan, hedefleri konusunda ise şu cümlelere yer verdi; "Kayseri'de sanayii yatırımı fazla. İnsanlar da bu alanda yeterince tecrübeli. Bu özelliklerden istifade ederek Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu bir uçak üretme fikrini gerçekleştirmek istiyoruz. Tamamen yerli imkanlarımızla üreteceğimiz motor ile 2023 yılında uçağı havalandırmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra üniversitemizin daha farklı açılımlara ihtiyacı var. İmkan buldukça bunları da gerçekleştirmeye çalışacağız. Bu hedeflerle seçim sürecinde bulunmayı uygun gördük." 

Gerçekleşen ziyarette Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise Gönülalan'a başarılar diledi. HABER: KAAN AKBAŞ-MİKAİL ZEHİR (STAJYER)