ERÜ Rektör Adayı Ünal: 'Kayseri ile üniversite bir araya gelecek'

Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ) 17 Aralık'ta yapılacak olan rektörlük seçiminde adaylardan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ünal, Kayseri ile üniversite gibi iki gücü bir araya getirmeyi amaçladığını ifade etti.

ERÜ Rektör Adayı Ünal: 'Kayseri ile üniversite bir araya gelecek'

ERÜ Rektör Adayı Erciyes Üniversitesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ünal, Gazeteciler Cemiyeti'ne yaptığı ziyarette Cemiyet Başkanı Metin Kösedağ ile bir araya geldi. Cemiyet'te yaptığı ziyarette, Kayseri'nin hayırsever bir insanı olduğunu ifade eden Ünal, "Kayseri üniversiteye her zaman destek olmuştur. Üniversitenin de Kayseri'ye her konuda destek olması gerekmektedir. Erciyes Üniversitesi, kaliteli akademik altyapısı ile, fakülteleri, yüksekokulları ile her alanda Kayseri ile alış veriş içerisinde olmalı, işbirliği içerisinde olmalıdır. 17 Aralık'ta yapılacak olan rektörlük seçimleri dilerim Kayseri'ye, üniversiteye ve ülkemize hayrlı, yaralı olur. Ben rektörlüğe seçildiğim takdirde, Kayseri ile üniversite gibi iki gücü bir araya getireceğim. Her alanda işbirliği ile ülkemize, ve Kayseri'ye faydalı olmasını sağlayacağım" dedi.  

ERÜ Rektör Adayı Ünal, rektör seçildiği takdirde ise yapacaklarından bir kaçını ise şu şekilde sıraladı: İdari pozisyonlar liyakat esasına göre belirlenecektir. Öğretim üyelerimizin akademik yükselme süreçleri yakından takip edilecek ve atanmaları en hızlı bir şekilde gerçekleştirilecektir. Akademik ve idari personelin çalışma koşulları (ofis, bilgisayar, yazıcı, faks, telefon, vb.) modernize edilerek iyileştirilecektir. Öğretim elemanı (öğretim görevlisi, okutman, uzman, araştırma görevlisi) kadrolarımızın sayısının ve niteliğinin arttırılması sağlanacaktır. Döner sermaye yönetmeliği öğretim üyelerimizin lehine revize edilecektir. Öğretim üyelerimizin akademik çalışmaları ve başarıları teşvik edilecektir (yayın teşvik, proje teşvik, ulusal ve uluslararası toplantılara katılım desteği, ulusal ve uluslararası ödül alan öğretim üyelerimize özel destekler). HABER: KAAN AKBAŞ