ERÜ Teknopark 5'in açılışını Bakan Işık yaptı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Teknopark bünyesinde bulunan Teknopark 5 binası ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi'nin açılışı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yapıldı.

ERÜ Teknopark 5'in açılışını Bakan Işık yaptı

Erciyes Teknopark'ın başarılı projelerinin sergilendiği açılışa, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ERÜ Rektörü Fahrettin Keleştemur, belediye başkanları, öğretim üyeleri, iş adamları ve çok sayıda konuk katıldı.

Açılışta konuşan ERÜ Rektör Yardımcısı ve Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhakim Coşkun, üniversite olarak araştırmaya ağırlık verdiklerini ve gelişen Türkiye içerisinde bu sürece katkı sağladıklarını ifade ettiği konuşmasında inovasyon ve katmadeğeri yüksek ürünlerin üretilmesinin önemine değindi. 

ERÜ Rektörü Fahrettin Keleştemur ise yaptığı konuşmasına; "Makarrı ulemaya, Davut El Kayseri'nin üniversitesine hoşgeldiniz" diyerek başladı ve katılımcılardan yoğun alkış aldı. Rektör Keleştemur devam ettiği konuşmasında, Erciyes Üniversitesi'nin bir araştırma üniversitesi haline geldiğini vurgulayarak, üniversitede bir çok araştırma merkezi bulunduğunu söyledi ve bunlar içerisinde en önemlisinin ise 'aşı araştırma ve geliştirme merkezi' olduğunu kaydetti. Rektör Keleştemur, "Erciyes Üniversitesi dünyanın ihtiyaçlarına ve Davut El Kayseri'nin ruhuna bir eğitim veren üniversitedir" diyerek nitelediği üniversitede araştırma merkezi faaliyetlerinin devam ettiğini ve yeni araştırma merkezlerinin faaliyete geçeceğinin bilgisini verdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, bilim ve bilgiye vurgu yaptığı konuşmasında, "Bilim ve bilgi dünyanın her döneminde büyük bir güç kaynağı olmuş ve bilgiyi, bilimi değerlendiren ülkeler ise güçlenmiş, ilerlemiştir" dedi. Bilime yapılan yatırımın ne denli önemli bir kalkınma kaynağı olduğuna da değinen Bakan Işık, "Bilimin ve bilginin kalkınmaya katkısı artık tartışılmıyor" diyerek bilim ve bilgiyi kullanarak zengin olan kişilerden ve şirketlerden örnekler verdi. Dünyada 3 büyük şirketin bütçesinin bir çok ülkenin gayr safi yurt içi hasılasından büyük olduğunun da altını çizen Bakan Işık, bu şirketlerin bilimi ve bilgiyi büyük ölçüde kullanan ülkeler olduğuna değindi. Son 10 yılda Türkiye'nin bir başarı hikayesi yazdığını da sözlerine ekleyen Bakan Işık, Türkiye'nin ihracatını da, gayri safi yurt içi hasılasını da arttırdıklarını bildirdi. 2023 yılına kadar da bir başarı hikayesi yazacaklarını paylaşan Işık, bu süreçte daha da önem vereceklerini, katmadeğeri yüksek olan inovatif ürünler üretilmesinin önünü açacaklarını belirtti. 

KAYSERİ'DE TASARIM OFİSLERİ SIÇRAMA YAPMALI

Açılışta konuşan Bakan Işık, tasarım konusunun da çok önemli olduğunu söyledi. Bakan Işık, açılacak her 10 kişilik bir tasarım ofisinin masraflarının yüzde 40'ının devlet tarafından karşılanacağını bildirdiği konuşmasında, Kayseri'nin tasarım ofisi kurma noktasında sıçrama yapması gerektiğini söyledi ve Kayserililerden bunu beklediğini bildirdi. Arge ve inovasyona yatırım yapıldıkça geleceğin teminat altına alınacağını kaydeden Bakan Işık, Kayseri Teknopark'a da 2017 yılına kadar yardıma devam edeceklerinin altını çizdi. 

2020 YILINA KADAR YERLİ OTOMOBİL HAZIR

ERÜ Teknopark'ın 5. binası ile Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi'nin açılışında konuşan Bakan ışık, 2020 yılına kadar Türkiye'nin yerli otomobilini üreteceğini söyledi ve teknoloji üretmek yerine, tüketen bir ülkenin gelişmesinin mümkün olmayacağını bildirdi. Konuşmasın siyasete de değinen Bakan Işık, geçtiğimiz günlerde Kayseri'de miting yapan Kılıçdaroğlu'nu da; "CHP Genel Başkanı burada yaptığı mitingde çip üretimi, teknolojiye yatırım ve OSB'lere yatılı meslek liseleri yapacaklarını söylemiş. Biz zaten bunları yapıyoruz. Anlaşılan kendisinin bunlardan haberi yok" diyerek eleştirdi. 

Teknopark 5 binası ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisinin açılışı, Bakan Işık ve protokolün kurdele kesimi ile gerçekleşti. HABER: KAAN AKBAŞ