ERÜ Teknopark'tan girişimcilik ekosistemine katkı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Teknopark'ı tarafından Yazar Kılıçhan Kaynak'ın özel izni ile girişimcilere adeta bir yol haritası olacak 'The Spaghetti StartUp' isimli kitap bastırıldı.

ERÜ Teknopark'tan girişimcilik ekosistemine katkı

Bölgede ve Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin güçlenmesi, yüksek teknoloji alanında ar-ge çalışmaları yapan KOBİ sayısının artırılması için yoğun çaba sarf eden Erciyes Teknopark ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi (ETTO), faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak ve var olan girişimcilerin niteliğini arttırmak için kültürel faaliyetler yürüten, bu kapsamda 2014 yılından itibaren Sera isimli ön kuluçka programı ile bugün 24 takıma ön girişimcilik hizmeti veren Teknopark, ‘The Spaghetti StartUp’ isimli kitabı girişimcilere sundu. Kitabın yazarı olan Kılıçhan Kaynak’ın özel izni ile Teknopark tarafından basılan ve dağıtılan kitabın girişimcilik ekosistemine katkı sağlamasının hedeflendiği belirtildi.

LAZANYA MODELİ ANLATILDI

Tamamı İngilizce olarak basılan ‘The Spaghetti StartUp’ adlı kitapta, girişimciler için stratejik büyüme tüyoları verilirken, kitaptaki ‘spagetti’ kaosu, ‘lazanya’ ise yeni bir sistem yaklaşımını temsil ediyor. Buna göre ‘Lazanya Modeli’nde; ürün ve hizmetler, müşteri tabanı, yetkinlikler, nakit akışı, inovasyon, yönetişim, kurum kültürü, iletişim, iş süreçleri, girdiler, çıktılar, aktörler, kontroller, dışsallıklar, geribildirim, kritik sorunlar, yüzeysel eylemler, kaldıraç etkisi oluşturan eylemler gibi konu başlıkları ile neyin nasıl yapılacağı bilgisi veriliyor. The Spaghetti StartUp kitabı bu özellikleri girişimciler için adeta bir rehber olma özelliği taşıyor. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ