ERÜ tez sayısında 15'inci geldi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ), yazılan tez sayılarında üniversiteler içerisinde 15'inci sırada yer aldı.

ERÜ tez sayısında 15'inci geldi

Yüksek Öğretim Kurumu'ndan (YÖK) elde edilen tez sayıları ve türleri bilgilerinde, ERÜ'nün yurt genelinde tez sayısı bakımından 15. olduğu öğrenilirken, ERÜ'deki toplam tez sayısının 7 bin 133 olduğu kayıtlara geçti.   

EN YÜKSEK SAYI YÜKSEK LİSANSTA  

YÖK tarafından paylaşılan üniversitelerin tez sayıları bilgilerinde, en yüksek tez kategorisinin  toplam 4 bin 612 tez ile 'yüksek lisans'ta olduğu bilgisi verildi. Onu ise sırası ile bin 440 tez bulunan 'doktora', 1079 tez ile de 'tıpta uzmanlık' ve takip etti. 'Sanatta yeterlik' ise 2 tez ile sonuncu oldu. Verilen diğer bilgilerde, 'diş hekimliği uzmanlık' ile 'tıpta yan dal uzmanlık' alanlarında tez yazılmadığı görüldü.  

İLK SIRADA İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ   

YÖK'ün verdiği tez sayıları ve türleri bilgilerinde, Türkiye'deki en fazla tez sayısına sahip olan üniversite toplam 28 bin 856 tez ile İstanbul Üniversitesi olurken, onu toplam 27 bin 133 tezi bulunan Gazi Üniversitesi takip etti. Listede 3. sırayı ise toplam 25 bin 654 tez sahibi olan Marmara Üniversitesi aldı. Türkiye'de 4 üniversitenin sadece 1 adet tezi bulunurken, hiç tezi bulunmayan üniversiteler de toplam 12 olduğu bildirildi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ