ERÜ'de helal gıda anlatıldı

Kayseri Sabancı Kültür Sitesi'nde Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Helal Gıda ve Beslenme Kulubü'nün düzenlediği 'Ne yediginin farkında mısın?' konulu konferans gerçekleştirildi.

ERÜ'de helal gıda anlatıldı

Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Doktor Hüseyin Kami Büyüközer katıldı.
 
ERÜ Helal Gıda ve Beslenme Kulubü Başkanlığı'nın insanların helal gıda hakkında bilgilendirilmesi için düzenlediği konferansta konuşan GİMDES Başkanı Büyüközer, Bakara Suresi 168 ayeti ile başladığı açıklamalarında: "Bu ayeti tahlil ettiğimiz zaman ey insanlar diyor ey müminler demiyor. Yani tüm insanları kastediyor bu ayet. Helal yemediğimiz sürece yapacağımız tüm ibadetlerimizin bize eziyet gibi gelecegini söylüyor. Peygamber Efendimiz (sav)'in bir hadisinde helal yemeyen bir kişinin sabaha kadar yapacağı ibadetin ona eziyet gibi ğelecegini söylediğini ifade ediyor" diyerek "Kendi bahçenizde yetiştirdiğiniz bir elma ağacında yetişen elmayı yemeniz tabi ki helaldir. Ama o elma yere düşmüş ise helal olmaktan çıkar ve siz onu yer iseniz haram yemiş olursunuz. Tabi ki bu elmayı yerden alıp yıkar iseniz elma yeniden helal olur" dedi. 
 
Büyüközer verdiği konferansta 'helal yaşam sistemi, helal lokma, modernite ve helal gıda, dünyada helal gıda arayışları, Türkiye'de helal gıda arayışları, helal sertifikalı ürünlerin ekonomik potansiyeli, Türkiye'de helal sertifika, helal sertifikalamanın önündeki çakıltaşları' konularında açıklamalarda bulundu.
 
Konferans, yapılan çekilişle konuklara hediye dağıtımı yapılarak son buldu.HABER: STAJYER KADİR YÜZÜGÜLDÜ