Esir alınmıştı: Gerçek açığa çıktı!

Hamas güçlerinin İsrailli bir kadını esir aldığı görüntülerde kadının gülümsemesi dikkat çekti. Sosyal medyada savaşla ilgili birçok görüntü fotoğraf paylaşılırken bu görüntü de gündem oldu. Gerçek ise bambaşka.... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Esir alınmıştı: Gerçek açığa çıktı!

Sosyal medya platformlarında dolaşan bir görüntüye göre, Hamas güçleri İsrailli genç bir kadını esir aldı. Kadının görüntülerde gülümsemesi ile sosyal medyada gündem oldu. Ancak bu görüntünün gerçek olmadığı belirtildi. İddiaya konu görüntülerdeki kadın, aslında "Rosey" isimli Filistinli bir sosyal medya fenomeni olduğu ortaya çıktı.Görüntülerde fenomen aslında çekim yapmak isterken alandan uzaklaştırılmaktadır.

Hamas güçleri İsrail'e başlattığı operasyondan sonra sosyal medya platformlarında birçok görüntü paylaşıldı. Bu görüntüdeki iddia ise Hamas güçlerinin İsrailli kadını esir aldığı yönündeydi. Ancak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin araştırmaları sonucunda bu iddianın doğru olmadığı belirtildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iddiaya konu olan görüntülerdeki kadının aslında "Rosey" isimli Filistinli sosyal medya fenomeni olduğu ifade edildi. Görüntülerde Rosey, çekim yapmak isterken alandan uzaklaştırıldığı gerçeği yansımaktadır.